More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΚουκούτσης και Αβγούλα, του Άλεξ Λάτιμερ (εικ.: Ντέιβιντ Λίτσφιλντ)

    Κουκούτσης και Αβγούλα, του Άλεξ Λάτιμερ (εικ.: Ντέιβιντ Λίτσφιλντ)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.
    Έλεν Κέλερ

    Ένα απόγευμα συναντήθηκαν ο Κουκούτσης και η Αβγούλα. Και έγιναν αμέσως φίλοι. Ήταν ολόιδιοι και στο μπόι και στο σουλούπι. Ήταν τόσο χαρούμενοι. Και έδωσαν υπόσχεση πως θα ήταν κολλητοί για πάντα. Αλλά μετά ήρθε η Άνοιξη και συνέβη κάτι παράξενο: ο Κουκούτσης έβγαλε ρίζες και πέταξε μίσχο. Κι έτσι βρέθηκε φυτεμένος και ακίνητος. Τώρα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από όσα έκανε πριν με την Αβγούλα.

    Η Αβγούλα συνέχισε να πηγαίνει κάθε μέρα κοντά του και να παίζουν. Κι ο καιρός πέρασε. Και ο Κουκούτσης μεγάλωνε και έγινε δέντρο. Και μια μέρα η Αβγούλα έγινε ένα μπλε πουλί με όμορφα φτερά. Και όταν τα φτερά της μεγάλωσαν, τα άνοιξε και πέταξε μακριά. Ήθελε να ανακαλύψει τον κόσμο. Αποχαιρέτησε τον Κουκούτση και πέταξε ψηλά στον αέρα. Γνώρισε τόπους, έκανε φίλους, ένιωσε ομορφιά. Και κάποτε της είπαν πως θα γίνει μανούλα. Και έπρεπε να πει το νέο στον καλύτερό της φίλο και να χτίσει τη φωλιά της στο ομορφότερο μέρος του κόσμου…

    Μια ιστορία αυθεντικής φιλίας που άνθισε και ρίζωσε και φτερούγισε και πέταξε και γνώρισε και ομόρφυνε και επέστρεψε και ευδοκίμησε και γέννησε και ανανέωσε. Πέρα από τα εμπόδια, πέρα από τις συνθήκες που δυσκολεύουν το μαζί, δίχως εγωπαθείς απαιτήσεις καθήλωσης στον κόσμο του άλλου, ο Κουκούτσης και η Αβγούλα φανερώνουν τα χαρακτηριστικά των αληθινών φιλιών, εκείνων που αντέχουν στον χρόνο, στον πόνο, στα γιατί. Με τον έναν καθηλωμένο στον ίδιο τόπο και την άλλη να επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο, οι δυο διαφορετικές φύσεις ενώνονται κάτω από τον ουρανό της συναίσθησης, της αποδοχής, της αγάπης και της κατανόησης. Ένα μαζί που δεν τελεύει ποτέ και πάντα βρίσκει τον δρόμο να ανανεώνεται. Αυτό είναι η φιλία. Αυτήν τη φιλία μας προσφέρει η ιστορία του Άλεξ Λάτιμερ που είχαμε γνωρίσει με το Είμαι παιδί σας.

    Με την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα της πλούσιας, φωτεινής παλέτας, του γοητευτικού ανιμισμού και των δουλεμένων λεπτομερειών του Ντέιβιντ Λίτσφιλντ που έχει κεντήσει ουκ ολίγα υπέροχα βιβλία και εδώ αναγνωρίζεις τα συστατικά της δουλειάς του δίχως να αισθάνεσαι ότι επαναλαμβάνει τον κόσμο του.

    Για αναγνώστες από 3-3,5 ετών.

    Εκδόσεις Ίκαρος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ.

    Με μια ματιά

    • Μια ιστορία αυθεντικής φιλίας που άνθισε και ρίζωσε και φτερούγισε και πέταξε πέρα από τα εμπόδια, πέρα από τις συνθήκες που δυσκολεύουν το μαζί, δίχως εγωπαθείς απαιτήσεις καθήλωσης στον κόσμο του άλλου, ο Κουκούτσης και η Αβγούλα φανερώνουν τα χαρακτηριστικά των αληθινών φιλιών, εκείνων που αντέχουν στον χρόνο, στον πόνο, στα γιατί. Με τον έναν καθηλωμένο στον ίδιο τόπο και την άλλη να επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο, οι δυο διαφορετικές φύσεις ενώνονται κάτω από τον ουρανό της συναίσθησης, της αποδοχής, της αγάπης και της κατανόησης.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Marshmello & Anne-Marie – FRIENDS (Instrumental)

    Όταν Έρχονται Τα Σύννεφα – Μάνος Χατζιδάκις

    Bon Jovi – Ill Be There For You (Original Studio Instrumental)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κουκούτσης και Αβγούλα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pig and Egg
    Συγγραφέας: Alex Latimer
    Εικονογράφηση: David Litchfield
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Μάρτιος 2021
    Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης
    Επιμέλεια: Μαρία Ζουράρη
    Στοιχειοθεσία: Μαλβίνα Κότο
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 25 Χ 27,5
    ISBN: 978-960-572-375-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular