Κουνήσου, Τζερόνιμορντ, κουνήσου, του Τζερόνιμο Στίλτον

0
730

Τον Τζερόνιμο Στίλτον τον ξέρετε καλά. Τους Ποντίκινγκ και τον διανοούμενο ποντικό Τζερόνιμορντ τους γνωρίζετε όμως;

Στο μακρινό Βορρά, σε ένα μυστηριώδες αρχιπέλαγος, ζει ένας λαός τρωκτικών που δε φοβάται τίποτα, εκτός από τους τρομερούς γίγαντες δράκους, τους Δράκοντες της Ντραγκάντικα. Ο λαός αυτός είναι οι Ποντίκινγκ! Είναι όλοι τους ψηλοί και γεροδεμένοι γυμνασμένοι και θαρραλέοι. Όλοι τους εκτός από τον Τζερόνιμορντ. Αυτός είναι ο αγύμναστος διανοούμενος του χωριού του και έχει δύο όνειρα: να καταφέρει να κερδίσει ένα κράνος των Ποντίκινγκ αλλά και την καρδιά της όμορφης Τουρφίνας!

Στο Νησί του Ποντίκινγκ λοιπόν, στην πρωτεύουσα Ποντικοφιόρδ, όπου η σπεσιαλιτέ είναι ο ποντικινγκοχυλός, όλα ξεκινούν τη μέρα της Μεγάλης Ρεγκάτας του φιορδ όπου οι Ποντίκινγκ διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος ναυτικός με έπαθλο ένα καινούριο σκάφος ντρακάρ. Ο Όλαφ ο Ατρόμητος καπετάνιος παίρνει στο πλήρωμα του ντρακάρ του τον Τζερόνιμορντ. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα ονειρευόταν ο φιλόδοξος ποντικός. Ένας πραγματικός ωκεανός από μπλεξίματα και περιπέτειες ορθώνονται σαν τσουνάμι μπροστά στον Τζερόνιμορντ που νομίζει ότι έχει να ανταγωνιστεί μόνο τους Ποντίκινγκ αλλά οι Δράκοντες της Ντραγκάντικα καραδοκούν. Και θα επιτεθούν ξανά!

Ποιος έκλεψε το Ποντίκ, το εθνικό ποτό των Ποντίκινγκ; Τι είναι οι Μοχθηρίνγκοι και ο Τοπάφ Παφ ο τρομερός; Τι ρόλο παίζει ο Όλαφ και η Τεϊλδη; Πώς θα προσπαθήσει να εκδικηθεί ο Ζαφείριος, ο Μπλε Δράκος;

Ένας Στιλτονχαμός κανονικός σε μια θαλασσοπεριπέτεια με όλη την τρέλα του διάσημου ποντικού, σε μια από τις πιο γρήγορες και περιπετειώδεις ιστορίες του.

Εκδόσεις Κέδρος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Κουνήσου, Τζερόνιμορντ, κουνήσου!
Τίτλος πρωτοτύπου: Scattare Scattareee…Geronimord!
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Giuseppe Facciotto (μολύβι), Alessandro Costa
(σινική μελάνη και χρωματισμός) Εξώφυλλο: Giuseppe Facciotto (layout), Flavio Ferron (σινική μελάνη και χρωματισμός)
Ιδέα: Elisabetta Dami Γραφικά: Chiara Cebraro
Μετάφραση Ελένη Τουλούπη
Εκδόσεις: Κέδρος 2017
Σειρά: Ποντικινγκ
Σελίδες: 128
Μέγεθος: 14 Χ 18,5
ISBN: 978-960-04-4860-3