Κουρσάροι της περιπέτειας: Η τρομερή διαθήκη του Τζέρεμι Χόπερτον, του Ντάβιντε Μοροζινότο

0
287

1799. Το ιστιοφόρο σαλπάρει από το Σάουθαμπτον για την Πολυνησία του Ειρηνικού Ωκεανού και η 11χρονη Καρολάιν Μαργκαρέτα Γκουεντολίν Στιούαρτ, κορίτσι της υψηλής κοινωνίας, λαίδη κανονική, έχει τρυπώσει παράνομα σε ένα μπαούλο του αμπαριού. Όλοι οι ναυτικοί είναι άντρες στα καράβια, μια γυναίκα και δη ένα κορίτσι 11 χρονών δεν μοιάζει να χωράει σε έναν τέτοιον κόσμο.

Κηδεμόνας της είναι ο άντρας της νεκρής πια αδερφής της ο οποίος εκτός από τσιγκούνης κοιτάζει μόνο σε ποιο κολέγιο θα στείλει εσωτερική της Καρολάιν. Κι ο μόνος που ξέρει πως η Καρολάιν βρίσκεται στο καράβι αυτό είναι ο κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερος ξάδερφός της, ο Χάρι, που θέλει να την παραδώσει στον καπετάνιο. Όμως η Καρολάιν έχει μια σημαντική αποστολή. Όχι να μάθει να κάνει κόμπους, να βρίζει, να σκαρφαλώνει στα κατάρτια και να φτύνει σαν γνήσιος άντρας ναυτικός, όπως πράγματι κατάφερε. Η αποστολή ήταν πολύ σημαντικότερη: ποιος σκότωσε την αδερφή της; Και που εμπλέκεται στην υπόθεση αυτός ο Τζέρεμι Χόπερτον; Χιλιάδες μίλια μακριά, η Καρολάιν θα έρθει αντιμέτωπη με δύσκολες αλήθειες…

Η σειρά Κουρσάροι της Περιπέτειας αποτελείται από σύντομες, αυτοτελείς ιστορίες, γραμμένες από γνωστούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων, που διαδραματίζονται σε διαφορετικούς τόπους και εποχές. Την αρχή κάνει ο βραβευμένος με το μεγάλο βραβείο Άντερσεν καλύτερου εφηβικού βιβλίου 2017, Ντάβιντε Μοροζινότο. Με κείμενο εξόχως μεστό, απόλυτα ισορροπημένο ώστε να γοητεύει νέους αναγνώστες δίχως να φαίνεται λιγότερο ενδιαφέρον για ενήλικες, ο συγγραφέας δημιουργεί μια ναυτική περιπέτεια επαπροσδιορισμού του εαυτού, με ηρωίδα ένα μικρό κορίτσι της υψηλής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τα προδιαγεγραμμένα και με πίστη αναζητά την αλήθεια της χιλιάδες ναυτικά μίλια από εκεί που θεμελιώνεται το μέλλον της.

Ο Μοροζινότο γοητεύει με την απλότητα, δίχως επιτηδευμένα τεχνάσματα και λογοτεχνικούς εντυπωσιασμούς. Ο δικός του εντυπωσιασμός ονομάζεται απλότητα. Κι αυτό είναι μεγάλη αρετή.

Η έγχρωμη εικονογράφηση, με μια ατμόσφαιρα εικονογράφησης των ναυτικών περιπετειών του Ι. Βερν, είναι της Ομπρέτα Ταβάνο.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί Η επιστροφή του τσάρου, του Πιερντομένικο Μπακαλάριο ο οποίος έχει και την επιμέλεια της σειράς.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Κουρσάροι της περιπέτειας: Η τρομερή διαθήκη του Τζέρεμι Χόπερτον
Τίτλος πρωτοτύπου: Il terrbile testamento di Jeremy Hopperton
Συγγραφέας: Ντάβιντε Μοροζινότο
Εικονογράφηση: Ομπρέτα Ταβάνο
Επιμέλεια: Πιερντομένικο Μπακαλάριο
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2019
Σελίδες: 96
Μέγεθος: 13 Χ 20,5
ISBN: 978-618-03-1715-2