Κρυφό μήνυμα γενεθλίων, του Έρικ Καρλ

0
2405

Ο Τιμ έχει γενέθλια. Κάτω από το μαξιλάρι του βρίσκει έναν παράξενο φάκελο. Τον ανοίγει. Περιέχει ένα κωδικοποιημένο με λέξεις και σχήματα μήνυμα. Κάποιος τον καλεί να ανακαλύψει το δώρο του για τα γενέθλιά του. Και μαζί με τον Τιμ, θα το κάνουμε όλοι εμείς, σε αυτό το -ακόμα ένα- εμπνευσμένο board book του βασιλιά του είδους Έρικ Καρλ, ο οποίος μέσα σε 10 σκληρές σελίδες κατορθώνει να παίξει με την αφή, το βλέμμα, να θρονιάσει τα σχήματα στις αισθήσεις των παιδιών και να χαρίσει ένα σπουδαίο βιβλίο, εν έτει 1971.

Ίσως σήμερα, το φιλοζωικό κίνημα να έχει καταστήσει σαφές ότι ένα ζώο δεν αποτελεί δώρο -και ορθώς- προς κάποιον, ειδικά προς παιδί, όμως το 1971 η φιλοζωική κουλτούρα ακόμα ήταν υπό οικοδόμηση. Άλλωστε, ο Καρλ δεν μιλά για αγορά ή ικανοποίηση αιτήματος παιδιού. Το ζώο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα αδέσποτο, ένα εγκαταλειμμένο ή πρώην κακοποιημένο ζώο κι η ένταξή του σε μια νέα οικογένεια ένα πραγματικό δώρο και για εκείνο.

Ο Καρλ φτιάχνει ένα μαγικό κυνήγι θησαυρού/δώρου γενεθλίων με βιωματικά σχήματα (τα παιδιά θα αγγίζουν με τα δάχτυλα το περίγραμμα των σχημάτων) που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν.

Υψηλή ποιότητα χαρτιού, χρωμάτων, διάδρασης από τον μετρ Καρλ και τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Για παιδιά 0-5 ετών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Κρυφό μήνυμα γενεθλίων
Τίτλος πρωτοτύπου: The Secret Birthday Message
Συγγραφέας: Eric Carle
Εικονογράφηση: Eric Carle
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2018
Μετάφραση: Ελένη Δουκάκη
Σελίδες: 24
Μέγεθος: 12,5 Χ 17,5
ISBN: 978-960-471-148-2