Κυριακές στην Τεχνόπολη… με Παιχνίδι και Καλλιτεχνική Έκφραση!

0
581

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 υποδεχόμαστε την πέμπτη από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη» με την πιο … παιχνιδιάρικη διάθεση!
Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης, AthensCircusFestival, που διοργανώνουν η CIRCUS DAYZ, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το INNOVATHENS, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα τον κόσμο των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών, και να συμμετάσχουν σε πρωτότυπα εργαστήρια.

Χρώματα και σχήματα, γεύσεις και ήχοι, παιχνίδι και θέαμα εναλλάσσονται σε μια μοναδική συνάντηση καλλιτεχνικής έκφρασης, στους χώρους του παλαιού εργοστασίου φωταερίου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 10.00 το πρωί με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πες … αλεύρι!» από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες» και ακολουθεί στις 11.00 το εικαστικό εργαστήριο «Μια πόλη γεμάτη χρώματα! Ο ζωγράφος Paul Klee». Παράλληλα, πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, και δράσεις θεάτρου δρόμου από την CircusDayz, η οποία στις 12.00 δίνει ραντεβού με τα παιδιά με τεχνικές τσίρκου.

Αναλυτικά:

 • «Πες…αλεύρι!» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις «Μικρές Ιστορίες»
  Έναρξη :10.00, στις «Δεξαμενές Καθαρισμού 

Pes_alevri

Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος μυρωδιές, εικόνες, ήχους και γεύσεις και μας καλεί να τον εξερευνήσουμε μέσα από τις αισθήσεις μας. Το ταξίδι ξεκινάει με ήχους και μια μοναδική συναυλία με αντικείμενα που συνήθως τα χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε ή να φάμε. Στη συνέχεια με τα ίδια εργαλεία, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν το αλεύρι, να ανακατέψουν, να ζωγραφίσουν με τα χέρια τους και στο τέλος να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με χρωματιστό και μυρωδάτο ζυμάρι.
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε βρέφη από 18 έως 36 μηνών μαζί με τους γονείς τους.
Η διάρκειά του είναι περίπου 60’.

 • «Μια πόλη γεμάτη χρώματα! Ο ζωγράφος PaulKlee»  Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού από τις «Μικρές Ιστορίες» Έναρξη : 11.00, στις «Δεξαμενές Καθαρισμού»

Paul Klee_mia_poli_gemath_xrwmata

Ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, σχήματα και ατελείωτο παιχνίδι ξεκινάει! Με αφορμή τα έργα του εικαστικού Paul Klee παίζουμε θεατρικό παιχνίδι με σχήματα μεγάλων διαστάσεων και δημιουργούμε τη δική μας χρωματιστή παράξενη πόλη! Στη συνέχεια ένα εικαστικό εργαστήρι θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον ζωγράφο και τις τεχνικές του και να φτιάξουμε έργα που μοιάζουν με τα δικά του!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 8 ετών.
Η διάρκειά του είναι περίπου 60’.

 • Δωρεάν ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
  Έναρξη : 11.00, με σημείο εκκίνησης την Κεντρική καμινάδα

Biomhxaniko_mouseio

Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν  ή να θυμηθούν μια παλαιά μορφή ενέργειας που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το 19ο αιώνα. Θα περιηγηθούν στα κτίρια του παλαιού εργοστασίου φωταερίου και θα δούνε μηχανήματα και αντικείμενα που δεν ήταν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό για περίπου 30 χρόνια. Οι ατμομηχανές, οι φούρνοι, οι καμινάδες και τα αεριοφυλάκια αποτελούν ένα μόνο τμήμα μιας ωριαίας ξενάγησης που θα τους ταξιδέψει στο παρελθόν του χώρου. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου θα ανακαλύψουν ένα σπάνιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας του 19ου αιώνα, σε ένα από τα λίγα σωζόμενα και επισκέψιμα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της Αθήνας.
* Η ξενάγηση απευθύνεται σε εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.
Η διάρκειά του είναι περίπου μια ώρα.

 • Δράσεις θεάτρου δρόμου από την ομάδα θεαμάτων της CircusDayz
  Έναρξη : 11.00, στην Κεντρική Αυλή

Circus_Dayz

Δράσεις θεάτρου δρόμου, με πολλά στοιχεία αυτοσχεδιασμού, και ομαδικού παιχνιδιού με ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ για … μικρά και μεγάλα παιδιά!

 • Εισαγωγή στις τεχνικές τσίρκου από την CircusDayz
  Έναρξη : 12.00, στις «Δεξαμενές Καθαρισμού»
  Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη του ζογκλέρ με μπαλάκια, κορδέλες, σβούρες και κινέζικα πιάτα ισορροπίας, και να μάθουν να ισορροπούν πάνω σε ειδικές μπάλες και ξυλοπόδαρα!  Έρχονται σε πρώτη επαφή με την εναέρια κούνια και τα ακροβατικά πανιά.
  *Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.
  Η διάρκειά του είναι περίπου 60’.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548,
Κυριακή 24 Μαίου 2015
Κρατήσεις: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)
www.technopolis-athens.com
press@athens-technopolis.gr 

Kyriakes_sthn_Texnopolh_31.5

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»