Κ. Μητσοτάκης: “Αξιολόγηση παντού, κατάργηση νόμων ΣΥΡΙΖΑ και επιμόρφωση εκπαιδευτικών”

0
690

Για αξιολόγηση παντού και κατάργηση των νόμων Φίλη και Γαβρόγλου της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Summer School της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε εκτενή αναφορά σε ζητήματα της εκπαίδευσης και της λειτουργίας των δομών της τονίζοντας πως θα έρθει αξιολόγηση παντού στο δημόσιο, οι εκπαιδευτικοί θα επιμορφώνονται και θα αλλάξει δραστικά το τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τα 35.000 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών δεσμεύθηκε πως “με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού”.

“Η παιδεία απαλλάσσεται επιτέλους από τους νόμους Φίλη και Γαβρόβλου και μπαίνει σε νέα τροχιά. Με επέκταση της τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία, επαναφορά κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αξιολόγηση παντού και για όλους. Και βέβαια δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα. Δε γίνεται να μην παρέχουμε τη δυνατότητα σε ξένους που θέλουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα να μπορούν να το κάνουν στην αγγλική γλώσσα” σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για:

– Φοιτητική κινητικότητα μεταξύ των σχολών
– Εσωτερικό πρόγραμμα ERASMUS
– Έμφαση στην έρευνα στα πανεπιστήμια, όχι μόνο στα ερευνητικά κέντρα
– Λειτουργία ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης
– Ίδρυση δημόσιου πρότυπου πειραματικού σχολείου σε κάθε περιφέρεια της χώρας
– Προτεραιότητα στη δημόσια εκπαίδευση

“Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε ποτέ την προτεραιότητα στη δημόσια εκπαίδευση. Εμείς δεν είμαστε με τους αιώνιες φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν χολέρα την καριέρα. Ούτε με αυτούς που βαφτίζουν πανεπιστήμια τα ΤΕΙ με εισαγωγικό αριθμό 3.”

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Summer School της ΟΝΝΕΔ στο παρακάτω βίντεο.

Ζωντανά η ομιλία μου στο Summer School της ΟΝΝΕΔ.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Freitag, 31. August 2018