Λαμπάδες από φυσικό κερί

0
2109

Είναι αγαπημένο μας θέμα κι αγαπημένο μας υλικό ετούτο εδώ (δες μια λαμπάδα σκέτο πείραμα). Και το αγαπάμε γιατί τα παιδιά φτιάχνουν σχεδόν εξολοκλήρου τη λαμπάδα τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε μερικά φύλλα φυσικού κεριού μέλισσας. Είναι ευωδιαστά. Είναι οικολογικά. Είναι αρκετά οικονομικά (κάπου 60 λεπτά το φύλλο). Είναι πάνω απ’ όλα εξαιρετικά διασκεδαστικό αλλά και δουλεύει εκείνη την περίφημη κυρία, την λεπτή κινητικότητα, με τον πιο δημιουργικό τρόπο.
Ένα φύλλο φυσικού κεριού θα σας δώσει μια κανονική λαμπάδα. Αν το κόψετε στη μέση, θα σας δώσει δύο πιο λεπτές, που θα μοιάζουν σε πάχος με κεριά περισσότερο. Το φύλλο είναι κυψελωτό.
Βγάλτε κάθε φύλλο από την συσκευασία. Βάλτε στη μέση του φύλλου το φιτίλι του (από το ίδιο μαγαζί θα το πάρετε) και ξεκινήστε να τυλίγετε. Προσοχή να τυλίγετε σφιχτά, κλειστά δηλαδή καθώς αν αφήνετε αρκετό περιθώριο στο τύλιγμα το φύλλο δε θα κολλήσει καλά και μάλλον θα γίνει λαμπάδα-γίγας στο πάχος! 
Όταν ολοκληρώσετε το τύλιγμα, πάρτε το σεσουάρ των μαλλιών (το…πιστολάκι) και κλείστε πλάθοντας την κορυφή (εκεί που είναι και το φιτίλι) και τη βάση του κεριού ώστε να γίνει πιο συμπαγές και ευπαρουσίαστο.

Η διακόσμηση της λαμπάδας μπορεί να γίνει με δεκάδες τρόπους: παιχνίδια τσόχινα, πήλινα, αφρώδη, αγοραστά, από μπρελόκ, γάμους, βαφτίσεις και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μια πολύ έξυπνη λύση είναι να βάλει κάθε παιδί στη λαμπάδα του το αγαπημένο του παιχνίδι: κούκλα, κάποιο εξάρτημα, κάποια μινιατούρα αγαπημένου ήρωα κτλ. Είναι σίγουρο ότι λαμπάδα που έφτιαξε μόνο του και έχει διακοσμηθεί με κάτι αγαπημένο του παιδιού, δε φεύγει από το χέρι του πριν την Κυριακή του Πάσχα! Και το παιχνίδι μπορεί να…αποσυνδεθεί και να επιστρέψει στα υπόλοιπα και στη ζωή του παιδιού. Με το καλό…!

ΥΓ: Μη ξεχάσετε τις κορδέλες. Οι σωστές κορδέλες μπορούν να κάνουν πάνω από τη μισή δουλειά της διακόσμησης μόνες τους.

keri keri2