Λαμπαδο-ιστορίες: δυο προσωπικές λαμπάδες με παρασκήνιο

0
1082

Πέρσι, είχαμε επιλέξει μια λαμπαδο-ιστορία αγάπης! Κόψαμε φύλλα αλουμινίου σε σχήμα καρδιάς και κολλήσαμε πάνω τους (στο ίδιο σχήμα) τις φωτογραφίες που έβγαλαν τα παιδιά με τους φίλους τους. Το πρότζεκτ ήταν “εγώ και οι φίλοι μου στη λαμπάδα μου”.

Πάνω χύσαμε υγρό γυαλί και έτσι η καρδιά-κορνίζα πάνω στη λαμπάδα μας ήταν μια ιστορία από μόνη της, τόσο ως προς την παραγωγή, όσο και ως προς την σημειολογία.

Τούτα τα μικρά καβαλετάκια (μαζί τους και τα μαυροπινακάκια) που βρήκαμε σε γνωστά παιχνιδάδικα αποτέλεσαν τον πυρήνα των φετινών μας λαμπάδων. Τα παιδιά τα ζωγράφισαν με όποιο θέμα ήθελαν και αυτά με τη σειρά τους δέθηκαν στις λαμπάδες οι οποίες με τις αντίστοιχες κορδέλες αποτέλεσαν την προσωπική λαμπάδα για φέτος. Λαμπάδες όλες διαφορετικές.

* Όλες οι κατασκευές πραγματοποιήθηκαν στα πασχαλινά εργαστήρια του 10ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου με τα παιδιά, τους γονείς και τη συνάδελφο Μάγδα Κρυστάλλη. Η ιδέα των παραπάνω λαμπάδων ανήκει στους νηπιαγωγούς του α’ τμήματος του εν λόγω νηπιαγωγείου.