Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος; της Iουλίτας Ηλιοπούλου

0
788

Ο μάγος Αβασάλ, ο τέταρτος μάγος, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να φτάσει εγκαίρως στη Βηθλέεμ και να προσφέρει τα δώρα του στο νεογέννητο Ιησού. Ξεκινά κάπως αργοπορημένος, με τις δύο καμήλες του, την τρελούτσικη Ραλλού και τη συνετή Στάσα. 

Με τις δυο μου τις καμήλες
​προχωρώ, φίλοι και φίλες.
Με τη Στάσα, τη Ραλλού
για τη χώρα που ‘ναι αλλού!

​Φτάνουν όμως… αλλού για αλλού! Βρίσκονται στο σπίτι της γριάς Ανέζας, η οποία τους φυλακίζει. Με κόπο καταφέρνουν να γλυτώσουν από τον φρουρό καλικάντζαρο και να συνεχίσουν το δρόμο τους για τη Βηθλεέμ. Οι δυσκολίες του ταξιδιού όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Στη συνέχεια φυλακίζονται σε έναν γυάλινο πύργο. Κι αφού παρευρίσκονται αναγκαστικά στα γενέθλια της Πριγκίπισσας Τίτας, καταφέρνουν να ελευθερωθούν με τη βοήθεια της μουσικής. Μεμιάς βρίσκονται στην έρημο να παλεύουν με τον τρομακτικό δράκο Τήριο, τον πανύψηλο σαν κτήριο! Ευτυχώς ο δράκος ήταν λάτρης των κουραμπιέδων κι έτσι ο μάγος Αβασάλ κατάφερε να γλυτώσει. Έχασε όμως πολύτιμο χρόνο και μάλλον είχε απομακρυνθεί πολύ από τον προορισμό του. Κάθε εμπόδιο για καλό όμως… κι ο μάγος Αβασάλ βρίσκεται ξαφνικά με την καμήλα του τη Ραλλού φορτωμένη δώρα και γίνεται ο αγαπημένος Άγιος όλων, ο Άγιος Βασίλης!

Περιπέτειες διασκεδαστικές με πολλές αιφνίδιες ανατροπές και χιούμορ είναι οι περιπέτειες του Τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων! Κι όπως τα παλιά λαϊκά παραμύθια, έχει και μερικά τρομακτικά στοιχεία, από εκείνα που αγαπούν τα ατρόμητα παιδιά! Η γνωστή ιστορία των μάγων συνδέεται έντεχνα με την ιστορία του Μέγα Βασίλειου σε μια νέα ανατρεπτική προσέγγιση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ευφάνταστο, μουσικό παραμύθι, καθόλου προβλέψιμο. Η προσήλωση στο στόχο, οδηγεί τον μάγο Αβασάλ σε περιπέτειες. Η ατυχία του να μην καταφέρει να προσκυνήσει τον νεογέννητο Χριστό μετατρέπεται σε τύχη για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του καθώς γίνετια ο Άγιος Βασίλης και προσφέρει απλόχερα χαρά και αγάπη.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται και ένα CD με ηχογραφημένο το μουσικό παραμύθι με την αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου αλλά και τις πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Κουρουπού ειδικά για την έκδοση. Ξεχωρίσαμε το απολαυστικά αστείο τραγούδι του κουραμπιέ αλλά και το τρυφερά συγκινητικό νανούρισμα των ψαράδων. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Δάφνη Πανουργιά και ο Χρήστος Πρίφτης. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ηχογράφηση έγινε παρουσία κοινού τον Δεκέμβριο του 2016 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου μάλιστα σε κάποια σημεία συνομιλεί με τα παιδιά που βρίσκονται στο κοινό για την εξέλιξη της ιστορίας. ​Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στον ζωγράφο Γιάννη Κόττη. Ζωγραφιές γεμάτες χρώμα και φως γεμίζουν τις εικόνες του βιβλίου. Άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουν αρμονικά στη φύση, ενώ υπέροχα λουλούδια κοσμούν αρκετά σημεία των εικόνων.

THE BOOK SECRET

Κάθε βιβλίο κρύβει ένα μικρό μυστικό. Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου για το βιβλίο “Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος;” ​μας είπε:

“Επιθυμούσα κι εγώ και ο Γιώργος Κουρουπός να κάνουμε ένα μουσικό παραμύθι. Κι έτσι έγραψα την ιστορία και τα τραγούδια σε στενή συνεργασία μαζί του ,κάποτε λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες της μουσικής. Με ενδιέφερε ένα παραμύθι που θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουνε μικρά ,αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. Ένα παραμύθι που θα έδινε την δική του ερμηνεία για την προέλευση του Άι Βασίλη και θα μπορούσε να προσφέρει χαμόγελο κι ελπίδα, χωρίς να χάνει την  περιπετειώδη του διάσταση. Ένα παραμύθι που πέραν της τέχνης του πεζού και έμμετρου λόγου θα ήταν μυητικό και στις άλλες δύο τέχνες στην μουσική και την ζωγραφική, στην υψηλή τους έκφραση που γίνεται όμως άμεση και απολύτως προσιτή στα παιδιά.”

Το βιβλίο Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος; ​των εκδόσεων Ίκαρος είναι ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τρεις καταξιωμένους δημιουργούς. Καλή χρονιά και… κάθε εμπόδιο για καλό!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;
Τίτλος πρωτοτύπου: The Gruffalo’s Child, 2004
Συγγραφέας: Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Εικονογράφηση: Γιάννης Κόττης
Μουσική Γιώργος Κουρουπός
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2017
Σχεδιασμός έκδοσης: Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Τυπογραφική επιμέλεια: Μαρία Ζουράρη
Σελίδες: 56
Μέγεθος: 22 Χ 22
ISBN: 978-960-57-2209-8​