Με χρώματα, πηλό και γεωμετρία, φτιάχνω τα δικά μου γεωμετρικά αγγεία για τα Χριστούγεννα!

0
537

ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ
– για τα Χριστούγεννα!
Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών
Κυριακή 13 & 20 Δεκεμβρίου 2015

Το Μουσείο Ηρακλειδών, λίγο πριν τις γιορτές, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους, ηλικίας 5 έως 7 ετών να λάβουν μέρος στο εργαστήριο με τίτλο «ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ – για τα Χριστούγεννα!»  και να μπουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών!

Τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία της γραμμής, θα  έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της Γεωμετρίας μέσα από τη γεωμετρική τέχνη της αρχαιότητας αλλά και τη σύγχρονη τέχνη. Συγχρόνως θα γίνουν για λίγο μικροί αγγειοπλάστες κι αγγειογράφοι, αφού θα πλάσουν όχι μόνο τα δικά τους γεωμετρικά αγγεία από πηλό, αλλά και τα δικά τους πήλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα τα διακοσμήσουν με γεωμετρικά μοτίβα.

Παράλληλα, θα ακούσουν μύθους για τους Κένταυρους που ζούσαν στα βουνά και τα δάση και θα φιλοτεχνήσουν το δικό τους πρωτοχρονιάτικο γούρι, ένα διαχρονικό σύμβολο τύχης από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στο τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα φτιάξουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες και θα τις πάρουν μαζί τους για να γράψουν τις ευχές τους σε αγαπημένα πρόσωπα.

Αυτή η ενότητα του Γ΄ κύκλου, που είναι αφιερωμένη στα μαγικά Χριστούγεννα, αποτελείται από δύο βιωματικές παρουσιάσεις κι ολοκληρώνεται με συμμετοχή των παιδιών στη διεξαγωγή τους σε δύο Κυριακές, 13 και 20 Δεκεμβρίου 2015.

Οι δύο προηγούμενοι κύκλοι πραγματοποιήθηκαν στις 18 & 25 Οκτωβρίου (Α' κύκλος) και 15 & 22 Νοεμβρίου (Β' κύκλος) και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ
– για τα Χριστούγεννα!
Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών
Κυριακή 13 & 20 Δεκεμβρίου 2015
Μουσείο Ηρακλειδών,
 Κεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο

Κόστος Συμμετοχής:
20 ευρώ – Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

Πληροφορίες- Εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00,
Τηλ.: 210 34 61 981,
Email: edu@herakleidon-art.gr

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ: Κυριακή 13 & 20 Δεκεμβρίου (Γ΄ κύκλος), 10:00-12:00

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι θέσεις είναι περιορισμένες (μέχρι εξαντλήσεως) και δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη προσφορά πλην αυτών που παρέχει το μουσείο (10% στο δεύτερο παιδί).