Μια απίστευτη μέρα του ταχυδρόμου Ποντίκη, της Μαριάν Ντιμπίκ

0
1377

Ένας ταχυδρόμος, ο Ποντίκης, ξεκινάει τη διανομή των δεμάτων και γραμμάτων του, παίρνοντας ένα όχι και τόσο συνηθισμένο μέσο… το Διαστημόπλοιό του! Η διαδρομή του ονειρική.

Επισκέπτεται τις πιο απίστευτες, ευφάνταστες χώρες. Φτάνει στον πλανήτη ΧΥΖ με τα μαλλιαρά Πλοπ, τα μεγάλα Ζβιζζ και τα διάφανα Μπλοπ, στη χώρα των ζαχαρωτών, στη μικρούπολη, στη χώρα των τεράτων, των μονόκερων, συναντάει γοργόνες, βουτάει στο σκοτεινό βυθό, βρίσκεται εκεί που έχουν έρθει όλα πάνω- κάτω! Το καροτσάκι του αδειάζει. Στο τέλος ο Ποντίκης βρίσκεται στο σπίτι του, όπου…

Η Marianne Dubuc έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο picture book με δισέλιδα σαλόνια, ξεχωριστή εικονογράφηση, περιεκτικό και ακριβή λόγο και αρκετές δόσεις χιούμορ. Εικόνες πλούσιες, ζωντανές, καρτουνίστικες με χαρακτηριστικά έντονα χρώματα, τόσο φιλικές και οικείες στα παιδικά μάτια και ταυτόχρονα γεμάτες με πλήθος λεπτομερειών που μπορείς να σταθείς, να συζητήσεις, να αναλύσεις, να αναπτύξεις… Ένα εικαστικό ταξίδι.

Κάθε δισέλιδο και μια θεματική προσέγγιση. Ο πλανήτης ΧΥΖ και το διάστημα, η χώρα των λιχουδιών και η διατροφή, η χώρα των τεράτων και η διαφορετικότητα, ο βυθός και το περιβάλλον… και φυσικά πλήθος ερεθίσματα για προμαθηματικές έννοιες και δραστηριότητες. Μικρό – μεγάλο, πελώριο, μεγέθη, χωροχρονικοί προσδιορισμοί, ποσότητες και πιθανότητες, υποθετικοί συλλογισμοί (Τι βρίσκεται που; Τι χωράει σε;…)

Ένα βιβλίο για την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης και έκφρασης με τις τόσο ευφάνταστες εικόνες και λεπτομέρειες να δίνουν την εναρκτήρια αφορμή για καλλιέργεια της φαντασίας και περαιτέρω ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών.

Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3+. Από τις εκδόσεις Νεφέλη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Μια απίστευτη μέρα του ταχυδρόμου Ποντίκη
Διαβάστε δωρεάν: Απόσπασμα
Τίτλος πρωτοτύπου: Les Voyages extraordinaires de Facteur Souris
Συγγραφέας: Μαριάν Ντιμπίκ
Εικονογράφηση: Μαριάν Ντιμπίκ
Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης
Εκδόσεις: Νεφέλη, Ιούνιος 2018
Τυπογρ. διόρθωση: Αρετή Μπουκάλα
Στοιχειοθεσία-σελιδοπ.: Περικλής Δουβίτσας
Σελίδες: 30
Μέγεθος: 24 Χ 30,5
ISBN: 978-960-504-226-4