Μια μέρα στο ζωολογικό μουσείο…

0
2395

Το Ζωολογικό Μουσείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη είναι μια αξιόλογη προσπάθεια του τμήματος Βιολογίας του εν λόγω πανεπιστημίου. Σε έκταση 2.000 τ.μ. στεγάζονται 550 περίπου μικρά και μεγάλα θηλαστικά, 2.500 περίπου πτηνά, 1000 περίπου ερπετά, αμφίβια και ψάρια και εκατοντάδες μαλάκια, έντομα, κοράλλια και σπόγγους τόσο της Ελλάδας όσο και της παγκόσμιας πανίδας.

Καμηλοπάρδαλη, λιοντάρι σε ζέβρα και αντιλόπη, άλκη, ρυγχοφάλαινα, πολική αρκούδα, θαλάσσιος ελέφαντας, τίγρης, ζώα υπό εξαφάνιση (λύκος, αγριόγατα, αγριόγιδο κτλ), στρουθοκάμηλοι, παραδείσια πουλιά, κολύμπρι, ο εξαφανισμένος πια από την Ελλάδα αγριόγαλλος, παπαγάλοι, πελεκάνοι, θαλασσοπούλια, , ιγκουάνα, σαύρες, κροκόδειλοι, φίδια όπως η οχιά και η δεντρογαλιά, η χελώνα καρέτα, ψάρια του αλμυρού και του γλυκού νερού και δεκάδες άλλα ζώα, πουλιά και έντομα.

Εντός του μουσείου, υπάρχει και το ανθρωπολογικό τμήμα που παρουσιάζει με προπλάσματα και παραστάσεις την πορεία του ανθρώπου και την εξέλιξή του τα τελευταία 4 εκατομμύρια χρόνια.

Το μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό από τις 9:00 π.μ μέχρι τις 13:00. Ομαδικές επισκέψεις κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλέφωνο: 210-7274609, 210-7274729

Ιστοσελίδα του μουσείου εδώ