Μια μπάλα με κουδουνάκια για όλα τα τυφλά παιδιά του κόσμου

0
1823

Το «Μία μπάλα για όλους» (A Ball For All) κουδουνίζει… αγάπη! Μια παγκόσμια πρωτοβουλία ενός Έλληνα που ξεκίνησε από μια… μπάλα!

Ναι! Από τότε που ο εμπνευστής αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας, Ηλίας Μάστορας, δώρισε στον τρίχρονο τυφλό Λέανδρο μία μπάλα, σαν αυτή που παίζουν οι μεγάλοι. Ω τι ατυχία μα και τι ευτυχία. Ο Ηλίας Μάστορας είχε τα μάτια του ανοιχτά και είδε. Η μπάλα αυτή δεν ήταν καθόλου λειτουργική για ένα μικρό παιδί, καθώς ήταν αρκετά βαριά. Κι όταν μάλιστα μιλάμε για ένα τυφλό παιδί, το πράγμα γινόταν ακόμα δυσκολότερο.

Υπεύθυνος τότε της Παγκόσμιας Διαιτησίας Ποδοσφαίρου των τυφλών, δημιούργησε μαζί με το σωματείο« Όραμα Νέων» Youthorama μια μπάλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι ελαφρύτερη -μόλις 250 γραμμάρια- μικρότερη και με 4 μηχανισμούς με ενσωματωμένα κουδουνάκια ώστε να ακούγονται καθώς κυλάει στο έδαφος ή κουνιέται στα χέρια μας. Την παρουσίασαν και τη δώρισαν σε παιδιά στην 82η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2017. Μα δεν έμειναν εκεί.

Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια υποστηρίχθηκε από το Erasmus+ Αθλητισμός το 2017, ενώ φέτος στηρίζεται από το UEFA Foundation for Children που ενέκρινε το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να δοθούν 500 τέτοιες μπάλες σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγους μήνες.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μοιραστεί πάνω από 1000 μπάλες σε 74 χώρες και των 5 ηπείρων του πλανήτη, με την Ελλάδα να έχει την χαρά των 100 εξ αυτών σε τυφλούς μαθητές και μαθήτριες μόνο τον Μάιο του 2018. Συνολικά 26 χώρες της Ευρώπης έχουν δεχθεί δωρεάν μπάλες από το A Ball For All.

Χαμογελάστε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω με ορθάνοιχτα τα μάτια, κυρίως της καρδιάς και του νου. Με αγάπη για τους συνανθρώπους που αναζητούν την ευκαιρία, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Δείτε το ελληνικό βίντεο της εκστρατείας:

A Ball for All Campaign Teaser Video

Check out this fantastic teaser video of blind football by Youthorama's international campaign – A Ball for All. The campaign, funded by UEFA Foundation for Children, aims to provide blind footballs to blind and visually impaired children around the world.

Gepostet von IBSA Blind Football am Donnerstag, 17. Mai 2018

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Ηλία Μάστορα στο TedX