Μια φωλιά για δυο κότες κι ενα μπαλόνι- Κατασκευή

0
1180

Το Πάσχα πλησιάζει, οι κοτούλες και τα αυγά έχουν την τιμητική τους. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μια φωλιά που θα φιλοξενήσει στην αγκαλιά της δυο χάρτινες κότες. Μια φωλιά τρισδιάστατη σε σχήμα αβγού. Πώς θα το πετύχω; Μα χρησιμοποιώντας για καλούπι ένα μπαλόνι.

Υλικά για τη φωλιά.
Μπαλόνι
Εφημερίδες, σελίδες περιοδικών, μικρά κομμάτια υφάσματος, φύλλα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό σκεφτείτε.
Κόλλα λευκή χειροτεχνίας αραιωμένη.
Τέμπερες ή ακρυλικά χρώματα, προαιρετικά.

Φουσκώνουμε το μπαλόνι σε ότι μέγεθος κρίνουμε. Έπειτα βουτάμε τα κομμάτια της εφημερίδας ή άλλου υλικού της επιλογής μας στην κόλλα και τα τοποθετούμε πάνω στο μπαλόνι, το ένα δίπλα στο άλλο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρις ότου καταλειφθεί η επιφάνεια του μπαλονιού τουλάχιστον τρεις φορές. Αφού στεγνώσει, ανοίγουμε μία τρύπα και αφαιρούμε το μπαλόνι. Κόβουμε το άνοιγμα της φωλιάς και χρωματίζουμε, αν το θεωρούμε απαραίτητο.

Στη συνέχεια γεμίζουμε με χόρτο ή με χρωματισμένες λωρίδες εφημερίδας τη φωλιά.

Η φωλιά είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις κοτούλες.

Οι κότες που έφτιαξα είναι χαρτονένιες, εσείς μπορείτε να φτιάξετε πάνινες ή να έχετε ήδη κάποια κοτούλα που να αδημονεί να μπει στη φωλιά της.

Σας δίνω το πατρόν της δικής μου κοτούλας, αν και φαντάζομαι πως είναι αρκετά εύκολο να δημιουργήσετε τις δικές σας. Έκοψα δυο ίδια κομμάτια από το κάθε πατρόν και τα ένωσα με ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι για να τους δώσω την ψευδαίσθηση του τρισδιάστατου. Τις χρωμάτισα και είναι πια έτοιμες να μπουν στο καινούριο τους σπιτικό.

Θα μπορούσαμε με την ίδια διαδικασία να φτιάξουμε ένα πασχαλινό καλάθι, περνώντας στο πάνω μέρος του αβγού μια κορδέλα. Όπως επίσης αντί για κότες να φτιάξουμε κουνελάκια. Αν πάλι στη φωλιά προσθέσουμε γλυκίσματα τότε η χαρά των παιδιών αλλά και των μεγάλων δεν περιγράφεται.

Κατεβάστε τις κοτούλες εδώ.