Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες της Ντονατέλα Μπίντι Μονταϊνι

0
1211

Ένα υπέροχο δώρο για τα Χριστούγεννα με δώδεκα μικρές ιστορίες, με ήρωες τον Άγιο Βασίλη, νάνους, ξωτικά, παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και ζώα γεμάτα αγάπη. Στον φανταστικό κόσμο των παιδιών όλα είναι πιθανό να συμβούν και κάθε ιστορία σε ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο, αρκετή δόση χιούμορ και πολλά απρόοπτα στη μαγεία των Χριστουγέννων. Πρωτότυπες ιστορίες ζωντανεύουν το νόημα των γιορτών, προβάλλουν έννοιες όπως αγάπη, πίστη, ελπίδα, φιλία,  αλληλεγγύη

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά για κάθε παιδί, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια γιορτή αγάπης και προσφοράς, μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας.

Ο Βασιλάκης Ένα, ήταν ο πρώτος Άγιος Βασίλης γιατί υπήρξε κι εκείνος παιδί με όλες τις χάρες της ηλικίας του και ασφαλώς δεν ήξερε να οδηγεί έλκηθρο. Σαν μικρό αγόρι ερωτεύτηκε τη Λουτσία και της έταξε μια βόλτα με το έλκηθρο, όμως ένα ξωτικό θα τον βοηθήσει να βγει αληθινό τ’ όνειρο του και να πάει βόλτα με την αγαπημένη του. Όταν μεγάλωσε φυσικά έγινε ο γνωστός σε όλους Άγιος Βασίλης.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δάσους γίνεται πραγματικότητα όταν τα ζώα αποφασίζουν να στολίσουν το δικό τους δέντρο με κλαδιά από γκι, με ιστό αράχνης, με πολύχρωμες πεταλούδες, και για λαμπιόνια πυγολαμπίδες που έβαλαν τα δυνατά τους για να φωτίσουν το δέντρο. Το φεγγάρι έδωσε λίγη από τη λάμψη του και το δέντρο φωτίστηκε από την αντανάκλαση του.

Το μυστηριώδες πακέτο κρύβει μια έκπληξη για το μικρό Κόζιμο, μιας και ο Άγιος Βασίλης καταλαβαίνει ακόμη κι όσα δεν γράφουμε στο γράμμα για το δώρο της Πρωτοχρονιάς.

Το ναυάγιο συμβαίνει όταν ο μικρός Βασιλάκης Ένα κάνει την πρακτική του, στο να μάθει να οδηγεί έλκηθρο και καταλήγει στη θάλασσα μαζί με τον Άι Βασίλη και όλα τα πακέτα με τα δώρα. Τότε το έλκηθρο γίνεται σχεδία σωτηρίας για τον Άι Βασίλη το Βασιλάκι Ένα και του τάρανδους. Μετά από μια απίστευτη περιπέτεια, όλα θα γίνουν στην ώρα τους και τα δώρα θα μοιραστούν στα παιδιά. Ο Βασιλάκης Ένα έχει πολύ δρόμο μπροστά του όμως είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Κάθε ιστορία μοναδική με ευφάνταστες εικόνες και σύνδεση με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι ιστορίες που ακολουθούν είναι: Το άρωμα των αστεριών, Ο επισκέπτης, Η Μπουμπίνα, Η μεγάλη πρόκληση, Σκυλίσια ζωή, Η ξύλινη θεία, Κι αν υπήρχε…, Η εξέγερση των παιχνιδιών.

Η συγγραφέας του βιβλίου Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι μας μεταφέρει λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων και δημιουργεί μια σειρά από πρωτότυπες ιστορίες για μικρά παιδιά. Με σκηνές από την καθημερινή ζωή αλλά και αρκετή δόση χιούμορ και φαντασία, καταφέρνει να προσεγγίσει το βαθύτερο νόημα των γιορτών και να πλημμυρίσει τις παιδικές καρδιές με ευτυχία. Αν θέλετε να γίνετε για λίγο παιδιά και να ταξιδέψετε σε κόσμους φανταστικούς, δεν έχετε παρά να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά δίπλα στο τζάκι ή σε κάποια ζεστη γωνιά τις “Μικρές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε σκληρόδετη έκδοση με πολύχρωμες εικόνες από τις εκδόσεις Κέδρος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Μικρές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες
Τίτλος πρωτοτύπου: Raccontini di Natale
Συγγραφέας: Ντονατέλα Μπίντι Μονταϊνι
Εικονογράφηση: Ελίζα Παγκανέλι
Μετάφραση Ελένη Τουλούπη
Εκδόσεις: Κέδρος, 2017
Υπεύθυνη Διόρθωσης: Μαρία Σπανάκη
Επιμέλεια – Διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
Σελίδες: 160
Μέγεθος: 22 Χ 24
ISBN: 978-960-04-4864-1