Μικροί Καλλιτέχνες: Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

0
1511

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να παρατηρήσουν και να επεξεργαστούν διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!

Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουν ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουν τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!

Έπειτα θα μπορούν όλοι να μεταμορφωνόνται σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά τους έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουν ο ένας στον άλλο!

Σάββατο 2 Ιουνίου, 11:00: «Σταροχώραφο με κοράκια» Vincent Van Gogh

Στο εργαστήρι αυτό, θα περπατήσουν σε ένα χωράφι γεμάτο από σιτάρι.. κάπου εκεί θα συναντήσουν μερικά κοράκια να πετούν στον ουρανό και θα ανακαλύψουν την ιστορία αυτής της ζωγραφιάς με έναν ξεχωριστό τρόπο… θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας οδοντόβουρτσες και τα χαρακτηριστικά χρώματα που αγαπούσε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, το κίτρινο και το μπλε!

Σάββατο 16 Ιουνίου, 11:00: «Η Μαγεία των Ψαριών», Paul Klee

Αυτό το Σάββατο θα κάνουν μια βουτιά στον βυθό του Πάουλ Κλεέ, και θα ανακαλύψουν την μαγεία που κρύβουν τα ψάρια τα οποία ζουν μέσα σε αυτό το έργο τέχνης! θα γίνουν μικροί ζωγράφοι και θα φτιάξουν πολλούς μαγικούς βυθούς με φανταστικά ψάρια και πλάσματα της θάλασσας!

Σάββατο 23 Ιουνίου, 11:00: «Η Μηλιά» Gustav Klimt

Έχετε ξανά δει πιο όμορφη μηλιά; Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά θα θαυμάσουν την Μηλιά του Gustav Klimt, που είναι πλούσια σε ομορφιά, καρπούς και χρώματα! Θα δοκιμάσουν τους καρπούς της, τα νόστιμα μήλα και θα ζωγραφίσουν τις δικές τους μηλιές!

Σάββατο 30 Ιουνίου, 11:00: : «Τα Ηλιοτρόπια», Vincent Van Gogh

Δώδεκα ηλιοτρόπια μέσα σε ένα βάζο.. Ο Βίνσεντ Βαν Γκόγκ τα έχει ζωγραφίσει με αυτόν τον μοναδικό τρόπο και έχουν γίνει πολύ γνωστά σε όλο τον κόσμο! Με το αγαπημένο του κίτρινο χρώμα, το χρώμα της ευτυχίας, μας γεμίζει με πολλά όμορφα συναισθήματα! Όταν θα τα συναντήσετε από κοντά, πως πιστεύετε οτι θα νοιώσετε; Πάρτε όλη σας τη φαντασία και το πιο όμορφο χαμόγελό σας και ελάτε να ζωγραφίσουμε ηλιοτρόπια!

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 

Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων