ΜΟΜΙΧ: Οι θαυματοποιοί χορευτές στο Μέγαρο Μουσικής

0
646

Ένα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων

MOMIX f.i.

Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς

Οι MOMIX, η διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την έως τις 5 Απριλίου και παρουσιάζουν το «DREAMCATCHER»: Ένα φυσικό αφροδισιακό, ένα πολιτισμικό εμβόλιο για την τρέχουσα οικονομική κρίση και κυρίως για την υφέρπουσα ανθρώπινη μελαγχολία.

Οι MOMIX, οι «Παραβάτες των φυσικών νόμων», οι «Μάγοι Χορευτές», οι «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεών μας», οι «Ταχυδακτυλουργοί Ακροβάτες», λανσάρουν νέους εκφραστικούς κώδικες και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως έχουν μια αξεπέραστη ικανότητα: Να ταξιδεύουν τον θεατή ονειρικά.

Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το DNA της κορυφαίας και διασημότερης ομάδας ακροβατικού χορού στον κόσμο! Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη χώρα μας.

Μια μίξη επιλεγμένων χορογραφιών τους, κάποιες από τις οποίες δεν είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να δούμε στη χώρα μας. Μία εκπληκτική παράσταση, ένα ονειρικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, μια απίστευτη οπτικοακουστική εμπειρία, ένα show μαγικό εμποτισμένο με την φρεσκάδα 5 νέων χορογραφιών.

Εικόνες μαγικές, στιγμές αιωρούμενες, σκηνικές ψευδαισθήσεις, που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (σπέσιαλ εφέ, λέιζερ, προβολές, ειδικοί φωτισμοί, μαριονέτες, σκιές), δημιουργούν από κοινού ένα σουρεαλιστικό σκηνικό. Ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση, και αψηφά με αυθάδεια τους νόμους της βαρύτητας, κινούμενο στα όρια της ευρεσιτεχνίας.

Ένα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει τον θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας. Αποδεικνύοντας πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική, μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα

MOMIX 3

Πρόγραμμα παράστασης:

Α’ Μέρος:
Hammock (Opus Cactus)
Pleiades (Orbit)
Dream Catcher (Opus Cactus)
Marigolds (Botanica)
Pole Dance (Opus Cactus)
Baths of Caracalla (BOM)
Shortage of Space/Surplus of Time (Bed) (Orbit)
EC (Orbit)

Β’ Μέρος:
Mirror (Alchemy)
Snow Geese (Lunar Sea)
Tuu (Orbit)
Spawning (Orbit)
Table Talk (Orbit)
Aqua Flora (Botanica)
When You Need Somebody (BOM)

24 έως 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

1 έως 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ώρες παραστάσεων:

 Τρίτη 24/3 – Παρασκευή 27/3 στις 20:00
Σάββατο 28/3 στις 17:00 και στις 21:00
Κυριακή 29/3 στις 17:00

Τετάρτη 1/4 – Παρασκευή 3/4 στις 20:30
Σάββατο 4/4 και Κυριακή 5/4 στις 17:00 και στις 21:00 

Τιμές εισιτηρίων:

VIP: 65 ευρώ
Α Ζώνη: 50 ευρώ
Β Ζώνη: 40 ευρώ
Γ Ζώνη: 30 ευρώ
Παιδικό – Φοιτητικό: έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες

Προπώληση εισιτηρίων:

Παραστάσεις Αθήνας:
Ταμεία Μεγάρου Αθηνών |www.megaron.gr |210 7282333

Παραστάσεις Θεσσαλονίκης:
Ταμεία Μεγάρου Θεσσαλονίκης| www.tch.gr | 2310 895939