Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

0
751

mept

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό, πολιτιστικό Σωματείο, μοναδικό στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στο διεθνή χώρο, ιδρύθηκε το 1994 από το Σωματείο Φίλων του. Βασικός σκοπός του μουσείου είναι η προβολή της Παιδικής Τέχνης, η ανάπτυξη της αισθητικής καλλιέργειας των παιδιών, η ανάμειξη και χρήση ποικίλων υλικών καθώς και η δυνατότητα έκφρασης του κάθε παιδιού μέσα από την Τέχνη. Χαρακτηριστικό στοιχείο του μουσείου είναι η οργάνωση του χώρου σε διαδραστικές γωνιές οι οποίες δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα βιωματικής εξερεύνησης. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Μ. Ε. Π. Τ. συνεργάζεται με φορείς που ενδιαφέρονται για την Παιδική Τέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοξενεί εκθέσεις, συμμετέχει σε Διεθνείς Εκθέσεις και Διαγωνισμούς, λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και διοργανώνει ημερίδες.
Η επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη, δίνοντας τη δυνατότητα να ανακαλύψει έργα δουλεμένα με αυθορμητισμό, αστείρευτη φαντασία και πρωτότυπες εικαστικές γραφές.
Το Μουσείο οργανώνει εκπαιδευτικές και εικαστικές δραστηριότητες με στόχο την αισθητική καλλιέργεια παιδιών αλλά και ενηλίκων.

Διεύθυνση: Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3312621, 210 331275, Fax: 210 3313734
Email: contact@childrensartmuseum.gr
Δικτυακός τόπος: www.childrensartmuseum.gr