Μου ήρθε μια ιδέα! της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή

0
662

Η χαριτωμένη Φαεινή Ιδέα ζούσε μακριά από τον Κόσμο των Ανθρώπων, στον Κόσμο των Ιδεών. Χιλιάδες ιδέες ζούσαν μαζί της, ιδέες καινούριες, ιδέες παλιές, έξυπνες και κουτές, αθώες και πονηρές, καλές και κακές, ήσυχες και ζωηρές. Τελευταία είχε αρχίσει να βαριέται, δεν ένιωθε ευτυχισμένη, έτσι αποφάσισε να κατέβει στον Κόσμο των Ανθρώπων… “Να αναζητήσεις τον άνθρωπο που θα σε μεταμορφώσει από ιδέα σε πράξη. Αυτή είναι η ιδανική πορεία στη ζωή κάθε ιδέας”, της είπε μια παλιά, έμπειρη ιδέα. “Καθώς θα σε μεταμορφώνει, θα νιώθετε την ίδια ευτυχία”, της κατέστησε σαφή την αναγνώριση.

Έτσι κατεβαίνει στον κόσμο των Ανθρώπων αναζητώντας τον κατάλληλο. Θα μπει διαδοχικά σε έξι διαφορετικά κεφάλια. Στο κεφάλι του καλοντυμένου υπουργού βαρέθηκε να περιμένει, μαράζωσε από την πλήξη. Σε εκείνο του φούρναρη του κυρ Θωμά απειλήθηκε με… ψήσιμο, στο κεφάλι του επιστήμονα βίωσε την… καταστροφή, σε μιας συγγραφέα και ενός ποντικού συνάντησε άλλα προβλήματα και περιπέτειες. Θα καταφέρει να γίνει ευτυχισμένη στο κεφάλι κάποιου;

Η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή γράφει μια χαριτωμένη, έξυπνη και αρκετά πρωτότυπη ιστορία για τις ιδέες με πρωταγωνίστρια μία από αυτές και την πορεία της στον κόσμο των ανθρώπων. Ο κόσμος των ιδεών, που τελευταία κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις κάποιων συγγραφέων ανά τον κόσμο, φωτίζεται έντεχνα, οι δυσκολίες που συναντούν για να ευδοκιμήσουν στο λογισμό και τη ζωή μας προβάλλονται εύγλωττα με χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων και το οδοιπορικό της ιδέας μέχρι την τελική έξοδο στην πράξη και την ευτυχία είναι ευχάριστο και αναγνωστικά πρόσχαρο.

Η ρεαλιστική και παραστατική εικονογράφηση ανήκει στον Στάθη Πετρόπουλο.

Για παιδιά 7-10 ετών. Εκδόσεις Ψυχογιός.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Μου ήρθε μια ιδέα!
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Τσιαμπαλή
Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Σειρά: Βατόμουρο, 7-8 ετών
Εκδόσεις: Ψυχογιός, Οκτωβριος 2018
Διόρθωση: Ευδοξία Μπινοπούλου
Μακέτα εξωφύλλου: Τζίνα Γεωργίου
Σελίδες: 56
Μέγεθος: 14 Χ 21
ISBN: 978-618-01-2532-0