Μπες για λίγο στη θέση μου, παιδί μου

0
1929

Για είκοσι λεπτά, για δυο ώρες, για μισή μέρα. Αλλάξτε ρόλους με το παιδί σας. Πείτε τους ότι αυτοί θα κάνουν όσα κάνουν οι γονείς και εσείς όσα κάνουν τα παιδιά. Κοιμηθείτε του καλού καιρού, ενώ τα παιδιά σας σάς παρακαλούν να ξυπνήσετε για να μην αργήσετε στη δουλειά ενώ ήδη σας έχουν ετοιμάσει το πρωινό και έχουν ανάψει και θερμοσίφωνα για μπάνιο.

Αναστατώστε το σύμπαν και αφήστε τα πιάτα στο τραπέζι ή στο σαλόνι ενώ τα παιδιά σας θα μαζέψουν όλο το σπίτι και τα παιχνίδια που έχετε παρατήσει δω κι εκεί. Καθίστε το σαλόνι να δείτε τηλεόραση περιμένοντας να ετοιμάσουν τα παιδιά το φαγητό και να σας το σερβίρουν, πείτε ότι δεν σας αρέσει και απαιτήστε να σας φτιάξουν πατάτες τηγανιτές και κεφτεδάκια όπως της γιαγιάς, γκρινιάξτε κάθε φορά που τα παιδιά δεν σας κάνουν το χατίρι και γενικώς υιοθετήστε πλήρως την αλλαγή ρόλων σας.

Τα παιδιά σας θα σοκαριστούν από το πόσο πολλά και δύσκολα πράγματα κάνετε καθημερινά ενώ η ενσυναίσθησή τους θα ανέβει κατακόρυφα.

Πρόκειται για ένα ευεργετικό πείραμα. Ρωτήστε και τον Μάρκο στο “Αχ, αυτοί οι γονείς” του Μάκη Τσίτα σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή. Το έζησε και ξέρει!

Αχ, αυτοί οι γονείς,Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, Κείμενο: Μάκης Τσίτας, Εκδόσεις Ψυχογιός