Μπεστ σέλερ βιβλίο που πίσω από το εξώφυλλο χαρίζει 15 ταμπόν

0
182

Απίστευτο κι όμως… Γερμανικό. Η εταιρία Female Company προϊόντων υγιεινής για γυναίκες με έδρα την Γερμανία βρήκε τον τρόπο να αποφύγει τον φόρο 19% στον οποίο εντάχθηκαν τα ταμπόν ως προϊόν… πολυτελείας. Να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με ταμπόν!

Ο λόγος είναι ότι τα βιβλία στη Γερμανία φορολογούνται με 7%, έτσι το βιβλιο-ταμπόν, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε με τη βιτρίνα της διαμαρτυρίας, κοστίζει μόλις €3,11 περιέχοντας 15 ταμπόν ακριβώς πίσω από το εξώφυλλό του. Τι συνέβη; Οι Γερμανίδες το εξάντλησαν μέσα σε μία μέρα, εξάντλησαν και τη δεύτερη έκδοση μέσα σε μία εβδομάδα και το περίφημο βιβλίο έγινε best seller αφού ξεπέρασε τα δέκα χιλιάδες αντίτυπα.

Η εταιρία κινητοποιήθηκε προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης αυτού του παράλογου φόρου όπως λένε οι περισσότεροι, συγκεντρώνοντας 175 χιλιάδες υπογραφές και καλώντας την κυβέρνηση να μειώσει τον συγκεκριμένο φόρο.

Βέβαια ο Γερμανός υπουργός οικονομικών είπε ότι δεν προτίθεται να μειώσει τον φόρο επειδή δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες θα μεταβιβάσουν την φορολογική μείωση στους καταναλωτές ούτως ή άλλως. Όμως η εταιρία ισχυρίζεται ότι το βιβλίο των €3,11 αποδεικνύει ότι η μείωση του φόρου θα περάσει και στους καταναλωτές, ενώ πολλοί φέρνουν ως παράδειγμα τον μηδενικό φόρο των σερβιετών και ταμπόν στην Ιρλανδία ή το 5% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την… λογοτεχνική ιστορία, το βιβλίο περιέχει ιστορίες για την εμμηνόρροια από την Βίβλο μέχρι και σύγχρονες σε εικονογράφηση των Alica Läuger και Ana Curbelo.