More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΝα είσαι ο εαυτός σου! του Πίτερ Ρέινολντς

    Να είσαι ο εαυτός σου! του Πίτερ Ρέινολντς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Λογοτεχνία

    Έγραψα κάτι για τον γιο μου Χένρι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα. Λοιπόν… «Υπάρχει κάτι καλύτερο από το κακό σε αυτόν τον κόσμο, περισσότερο φως από το σκοτάδι και μπορούμε να κάνουμε περισσότερο φως.»
    Πίτερ Ρέινολντς στο ELNIPLEX (συνέντευξη εδώ)

    Γεννήθηκες για να γίνεις πολλά πράγματα: εφευρετικός, τρυφερός απρόβλεπτος, δημιουργικός, δυναμικός ειλικρινής… αλλά κυρίως για να είσαι ο εαυτός σου! Να είσαι πάντα έτοιμος/η να κάνεις το επόμενο βήμα ώστε να γίνεις ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Να είσαι περίεργος/η και να σκάβεις βαθιά ώστε να βρίσκεις τις δικές σου απαντήσεις. Να είσαι περιπετειώδης, επίμονος/η αλλά και υπομονετικός/η. Να δημιουργείς σχέσεις αληθινές. Να μη σε πειράζει να είσαι διαφορετικός/η και να έχεις δική σου γνώμη. Να δείχνεις καλοσύνη και γενναιότητα αλλά να μη διστάζεις να ζητάς βοήθεια. Καθώς σαλπάρεις για το ταξίδι σου στον κόσμο, να θυμάσαι να είσαι εντελώς μα εντελώς, Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ!

    Γοητευτικά απλό κι όμως τόσο εμπνευσμένο το νέο βιβλίο του αγαπημένου δημιουργού της Τελείας, του Πες κάτι!, του Συλλέκτη λέξεων, του Ξεκίνα με μια τελεία και τόσων άλλων, Πίτερ Ρεϊνολντς.

    Σκεπτόμενος προφανώς πως η διαμόρφωση της ταυτότητας αρχίζει με τη γέννηση ενός ατόμου, δημιουργεί ένα εικονοβιβλίο με στόχο έναν πρώιμο προβληματισμό για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αυτοαξία. Παραμερίζοντας προκαταλήψεις και στερεότυπα σχετικά με το φύλο, την εθνικότητα, τα ατομικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση ο Π. Ρεϊνολντς εστιάζει στη δυναμική της οικοδόμησης της προσωπικής ταυτότητας ως μια διαδικασία αυτοανακάλυψης κι αυτοβελτίωσης υπονομεύοντας το «κανονικό» ή το «συνηθισμένο».

    Κι αν το κείμενο είναι λιτό και σύντομο γεμάτο τρυφερές προτροπές, οι εικόνες έρχονται να αποσαφηνίσουν, να συμπληρώσουν αλλά και να οπτικοποιήσουν κάποιες φορές τις λέξεις. Με αυτό τον τρόπο, ο δημιουργός επιτυγχάνει να προσεγγίσει ένα δύσκολο θέμα με τρόπο απτό και κατανοητό ακόμα και για παιδιά μικρής ηλικίας.

    Αρκεί, θα αναρωτηθεί κάποιος, η προτροπή ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ; Σαφώς και όχι. Είναι όμως χρήσιμο να έχει κανείς στα χέρια του ένα καλογραμμένο βιβλίο και να το χρησιμοποιήσει ως αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό σε νέους ανθρώπους που ζουν και θα ζουν σε κοινωνίες ετερογενείς κι ελπίζουμε μακριά από τη ρητορική του μίσους.

    Στα προτεινόμενα!

    Για αναγνώστες από 4 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Γοητευτικά απλό κι όμως τόσο εμπνευσμένο το νέο βιβλίο του αγαπημένου δημιουργού της Τελείας και τόσων άλλων, Πίτερ Ρεϊνολντς. Σκεπτόμενος προφανώς πως η διαμόρφωση της ταυτότητας αρχίζει με τη γέννηση ενός ατόμου, δημιουργεί ένα εικονοβιβλίο με στόχο έναν πρώιμο προβληματισμό για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αυτοαξία. Παραμερίζοντας προκαταλήψεις και στερεότυπα σχετικά με το φύλο, την εθνικότητα, τα ατομικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση ο Π. Ρεϊνολντς εστιάζει στη δυναμική της οικοδόμησης της προσωπικής ταυτότητας ως μια διαδικασία αυτοανακάλυψης κι αυτοβελτίωσης υπονομεύοντας το «κανονικό» ή το «συνηθισμένο».

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Sting – Englishman In New York

    Booker T & the M G ‘s – Green Onions

    Everloving- Moby

    La Redécouverte-Yann Tiersen

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Να είσαι ο εαυτός σου!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Be You!
    Συγγραφέας: Πίτερ Ρεϊνολντς
    Εικονογράφος: Πίτερ Ρεϊνολντς
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2021
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2350-4

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular