Ξεκινά σήμερα η διανομή ζεστών γευμάτων σε 950 σχολεία της χώρας

0
234

Ξεκινά σήμερα η διανομή ζεστών γευμάτων σε σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές 950 σχολείων από 63 δήμους. Η εφαρμογή της διανομής θα γίνει σταδιακά από σήμερα μέχρι τις επόμενες μέρες σε όλα τα παραπάνω σχολεία.

Ο θεσμός συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια και αποτελεί εθνικό πρόγραμμα ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό. Για την υλοποίησή του διατίθενται 50 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο, φέτος σημειώθηκε αύξηση 20% σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τη σχολική περίοδο 2017-2018.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι τα σχολικά γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί, γίνονται διαρκείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων, ενώ το μενού αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.