Οικογένεια Ιντρίγκ: Το αίνιγμα του μπλε ζαφειριού, των Πιερντομένικο Μπακαλάριο και Αλεσάντρο Γκάτι

0
664

Ένας κίτρινος φάκελος στο γραμματοκιβώτιο της μονοκατοικίας της οικογένειας Ιντρίγκ. Είναι από την θεία Έντα. Και όπως ορίζει η οικογενειακή παράδοση, το δείπνο σήμερα θα σερβιριστεί στις οκτώ ακριβώς στην αίθουσα των δεκατριών ρολογιών, στον πρώτο όροφο της οικίας Ιντρίγκ. Αυτό σήμαινε πως η θεία Έντα είχε… σημάνει… αποστολή! Κι αυτή θα ήταν η πρώτη αποστολή για τα παιδιά της οικογένειας, το βάπτισμα του πυρός, που θα γινόταν μάλιστα στο Παρίσι.

Οι Ιντρίγκ πρέπει να βοηθήσουν τον παλιό τους φίλο, τον κοσμηματοπώλη Αλφόνς Ζεζεκέλ τον Γ’, τελευταίου διαδόχου των Ζεζεκέλ, μια οικογένειας ιστορικών συνεργατών των Ιντρίγκ, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας του πιο πολύτιμου κομματιού της συλλογής του, το ζαφείρι αστερία από ζαφείρι ανεκτίμητης αξίας, το Μάτι του Ποσειδώνα, το οποίο είχε διαλέξει το βασιλικό ζεύγος του Ζιρλενστάιν για το διάσημα της κόρης του.

Ο Πιερντομένικο Μπακαλάριο και ο Αλεσάντρο Γκάτι υφαίνουν το πέπλο μιας ασυνήθιστης οικογένειας κατασκόπων η οποία… ιντριγκάρεται από το μυστήριο και το παράξενο. Το πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς έχει μια συνηθισμένη αποστολή, την κλοπή ενός πολύτιμου λίθου από το κοσμηματοπωλείο κάποιου φίλου, όμως οι συγγραφείς φροντίζουν να του δώσουν την ποιότητα ενός καλοφτιαγμένου βιβλίου που διαβάζεται ευχάριστα, δημιουργώντας παράλληλα την θολή, γοητευτική ατμόσφαιρα που περιβάλλει και την ίδια την οικογένεια Ιντρίγκ αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση. Σε αυτό το πρώτο βιβλίο της σειράς, τα παιδιά της οικογένειας εμπλέκονται για πρώτη φορά στην οικογενειακή παράδοση και την επίλυση μυστηρίων. Σαν ίντρο βιβλίο της σειράς, καθυστερεί λίγο την δράση, καθώς τοποθετεί τους αναγνώστες στις ιδιαιτερότητες της οικογένειας Ίντριγκ.

Αυτή λογοτεχνία για παιδιά μου αρέσει. Πιστεύω ότι και σε παιδιά που διαβάζουν αρέσει. Για αναγνώστες από 9 ετών.

Εκδόσεις Διόπτρα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το αίνιγμα του μπλε ζαφειριού
Τίτλος πρωτοτύπου: Un eigma blu zaffiro
Συγγραφέας: Πιερντομένικο Μπακαλάριο, Αλεσάντρο Γκάτι
Εικονογράφηση: Tomasso Ronda
Σειρά: Οικογένεια Ιντρίγκ (The Intrigues)
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάρτιος 2019
Επιμέλεια-Διόρθωση: Βίκυ Κατσαρού
Ηλ. σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
Σελίδες: 176
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN:
978-960-605-744-1