Οι βοηθοί του Αι-Βασίλη, των Ιωάννας Ντακόλια και Έφης Λαδά

0
828

Τα μικρά ξωτικά της φυλής των Ούζι Τόλκι που ζούσαν πίσω από τα βουνά του Ασημιού ήταν φημισμένα απ’ άκρη σ’ άκρη τις φυλές των ξωτικών για τις ιστορίες τους. Θεωρούνταν δικαίως οι παραμυθάδες όλου του ξωτικοβασιλείου αφού οι ιστορίες τους, παλιές και καινούριες, περίεργες και αστείες, φανταστικές κι αληθινές, ήταν πραγματικά μαεστρικές.

Όμως ήρθε ένας χειμώνας που οι σιωπές μεγάλωσαν, οι ιστορίες αραίωσαν, η φαντασία σώθηκε κι οι ιστορίες που ακούγονταν ήταν ίδιες, βαρετές και χιλιοειπωμένες. Πώς θα πήγαιναν φέτος στην Ετήσια Γιορτή των Ξωτικών με άδεια.. κεφάλια; Χωρίς τις ιστορίες τους ήταν ένα τίποτα!

Ο Ούζι Ζίρο ο Σοφός, ο γεροντότερος της φυλής, πρότεινε: “Πρέπει να πάμε στον Άγιο των παιδιών… Είναι ο φύλακας των ιστοριών… Μαζεύει κι ακούει τις επιθυμίες των παιδιών και στο τέλος κάθε χρονιάς τις πραγματοποιεί! Οι άνθρωποι των φωνάζουν Αϊ-Βασίλη. Μπορείτε να φανταστείτε τι ιστορίες θα έχει να μας πει;”

Πήγαν. Έντεκα εθελοντές, με σάκους γεμάτους προμήθειες, κίνησαν για την κορφή του Πάντα Χιονισμένου Βουνού όπου είχε το εργαστήρι του ο Άγιος. Εκεί τον συνάντησαν.

Πρώτον, ο Αϊ-Βασίλης, αν δεν το ξέρετε, έχει γυναίκα. Δεύτερον, είχε προβλήματα. Και τρίτον, έκανε βοηθούς του επισήμως τα ξωτικά της φυλής Ούζι Τόλκι. Το πώς όμως θα το μάθετε στο βιβλίο…

Μια γλυκιά και ατμοσφαιρική, χριστουγεννιάτικη ιστορία, από τον γοητευτικό μικρόκοσμο των ξωτικών που συνδιαλλέγεται με τον αγαπημένο άγιο των παιδιών και φωτίζει τη μεγάλη σημασία των ιστοριών και των παραμυθάδων, ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων όπου μια καλή ιστορία είναι σαν γεμάτος κουμπαράς, σαν δώρο από τον ίδιο των Άι Βασίλη.

Παραμυθένια, εύρυθμη αφήγηση από την Ιωάννα Ντακόλια, όμορφα, χειμερινά τοπία και γλυκά χρώματα από την Έφη Λαδά σε ένα βιβλίο που ξανάρχεται κοντά μας μετά από χρόνια.

Εκδόσεις Πατάκη.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2002 από τις εκδόσεις Κέδρος σε διαστάσεις 24 Χ 29 και μετά την αποδέσμευσή του από το συμβόλαιο, βρήκε νέα εκδοτική εστία στις Εκδόσεις Πατάκη που τον Οκτώβριο του 2017 το έθεσαν σε νέα κυκλοφορία με πιο κλασικό σχήμα (21 Χ 28).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη
Συγγραφέας: Ιωάννα Ντακόλια
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά
Εκδόσεις: Πατάκη, Οκτώβριος 2017
Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
DTP: Εύη Καλλιονάκη
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 21 X 28
ISBN: 978-960-16-7738-5