Οι περιπέτειες του Μάρκο Πόλο, του Τζερόνιμο Στίλτον

0
908

Το μυθικό ταξίδι του Μάρκο Πόλο, του σύγχρονου Οδυσσέα της ανθρωπότητας, από την Βενετία και την Ευρώπη μέχρι την Κίνα, το Τσενγκντού και το Χάνμπαλικ, στην αυλή του αυτοκράτορα της Κίνας. Κι είναι που είναι το θέμα από μόνο του συναρπαστικό, έρχεται και ο απίστευτος Τζερόνιμο Στίλτον και το απογειώνει το πράγμα.

Μου αρέσει πολύ όταν ο Στίλτον μπαίνει τόσο καλά σε ιστορίες εξερευνητών και γενικότερα πραγματικών προσώπων. Γιατί το μοναδικό του ταλέντο στην αφήγηση, την εξιχνίαση και την περιπέτεια κουμπώνει εξαιρετικά με τη φύση και την αλήθεια αυτών των θεμάτων.

Μου αρέσει πολύ που βρίσκει τρόπο πάντα στην πρώτη σελίδα να συστήνεται λες και είναι το πρώτο του βιβλίο κάθε φορά, μη ξεχνώντας ποτέ τους νέους του αναγνώστες.

Το μεγάλο γεγονός της Ποντικούπολης, η Έκθεση με τις ομορφιές του κόσμου που φιλοξενούσε περίπτερα από κάθε γωνιά του πλανήτη, γίνεται η αφετηρία να μπούμε στο περίπτερο της Βενετίας και από εκεί στον κόσμο του διάσημου ταξιδευτή Μάρκο Πόλο. Ο Τζερόνιμο Στίλτον ακουμπά στο βιβλίο του Ρουστιτσέλο ντα Πίζα για τον Πόλο και ακολούθως φτιάχνει τη δική του αφήγηση για τον μεγάλο θαλασσοπόρο.

Με το γνωστό γλαφυρό τρόπο του, το άφθονο χιούμορ του, την αφηγηματική του οξύτητα και τη διατήρηση του ενδιαφέροντος αμείωτη με τις ευρηματικές παρανθέσεις διαλόγων και τους εγκιβωτισμούς του, ο Στίλτον δημιουργεί έναν σούπερ τόμο 400 σχεδόν σελίδων για τον Μάρκο Πόλο, τα μεγάλα ταξίδι του 13ου αιώνα και την εξερεύνηση του άγνωστου ακόμα τότε κόσμου που αποτελούσε πόθο διακαή και στοίχημα αριστοκρατικό. Με τη γνωστή παιχνιδιάρικη εικονογράφηση, τα κόμικ και καρτούν στοιχεία, τις έγχρωμες και διαφορετικές γραμματοσειρές και την ποικιλότροπη αποτύπωση του γραπτού λόγου αλλά και της τοποθέτησης των εικόνων, άλλος ένας εξαιρετικός Στίλτον είναι εδώ!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Οι περιπέτειες του Μάρκο Πόλο
Τίτλος πρωτοτύπου: Le avventure di Marco Polo
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Giuseppe Facciotto, Barbara Pellizzari (μολύβια και καθαρισμός), Alessandro Muscillo (χρωματισμός), Danilo Barozzi (παράρτημα «Στα ίχνη του Μάρκο Πόλο») Γραφικά: Υuko Egusa και Chiara Cebraro
Μετάφραση Ελένη Τουλούπη
Εκδόσεις: Κέδρος 2017
Σελίδες: 392
Μέγεθος: 14 Χ 19
ISBN: 978-960-04-4833-7