Οι Χρυσές Λίστες 2019

0
1419

Το ELNIPLEX, έχοντας την πληρέστερη βιβλιοθήκη για παιδιά του ελληνικού διαδικτύου, εγκαινίασε την ετήσια Χρυσή Λίστα στις 2 Απριλίου του 2018. Πρόκειται για μια συγκεντρωτική λίστα των καλύτερων, κατά τη γνώμη μας, βιβλίων που εκδόθηκαν από τις 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γέννηση Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) του προηγούμενου μέχρι τις 2 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Η επιλογή των βιβλίων γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή, τηρώντας την αρχή της αντιπροσώπευσης στη θεματολογία, το ύφος και το είδος. Οι Χρυσές Λίστες 2018 με τα βιβλία για παιδιά 0-8 ετών και 9-16 ετών διαβάστηκαν 49.000+ και 14.000+ φορές δείχνοντας από την πρώτη κιόλας χρονιά τη δυναμική τους.

Οι Χρυσές Λίστες 2019 θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και θα περιλαμβάνουν τα καλύτερα βιβλία:

για παιδιά 0-3 ετών

για παιδιά 4-7 ετών

για παιδιά 8-12 ετών

για παιδιά 13+ ετών

τα καλύτερα βιβλία γνώσεων

Οι Χρυσές Λίστες θα ανακοινωθούν με 2 άρθρα: τα καλύτερα βιβλία για παιδιά 0-7 ετών + τα βιβλία γνώσεων και τα καλύτερα βιβλία για παιδιά 8+ ετών.

Στις Χρυσές Λίστες συμμετέχουν όλα τα βιβλία που έχουν αποσταλεί στους συντάκτες του ELNIPLEX, με ευθύνη των εκδοτικών οίκων ή των δημιουργών τους, και οι συντάκτες με τη σειρά τους τα ξεχώρισαν διαβάζοντάς τα.

Παράλληλα το ELNIPLEX, συνεχίζει με το hashtag #pare_kai_vivlio, την καμπάνια για αγορά βιβλίου σε όλα τα παιδιά ενόψει Πάσχα. Νονοί και νονές, άνθρωποι που ψωνίζετε στα αγαπημένα σας παιδιά για τις άγιες ημέρες, εκτός από λαμπάδα, εκτός από πασχαλινό αβγό… #pare_kai_vivlio. Είναι οικονομικό και κάνει ταξίδια στο λεπτό!