Οκτώβριος στην Παραμυθοχώρα με Τριβιζά, μουσικά παραμύθια και τρία γουρουνάκια

0
683

Δεκατέσσερα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2004, όταν και ξεκίνησε το ταξίδι της, η Παραμυθοχώρα ετοίμασε μια ακόμα ιδιαίτερη θεατρική και παιδαγωγική χρονιά για όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους. Με το εξαιρετικά δομημένο και άρτια δοσμένο κουκλοθεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας” να δεσπόζει, η Παραμυθοχώρα υπόσχεται και φέτος να μας ταξιδέψει με μοναδικό τρόπο με τη διαδραστικότητα και το χιούμορ των προγραμμάτων της και το ταλέντο της Μαρίας και της Σπυριδούλας Παπαγεωργίου.

Μουσικά Παραμύθια
διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά 2 – 4 ετών και γονείς

Οι πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδιών ζωντανεύουν με συνοδεία κιθάρας και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής! Παιδιά και γονείς μαθαίνουν να παράγουν ήχους και ρυθμό χρησιμοποιώντας το σώμα τους και αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια, αφήγηση, θεατροπαιχνιδίσματα και πολλή μουσική!

Τα παραμύθια που θα μας ταξιδέψουν τον Οκτώβριο είναι:

 • 6/10: Τικ & Τέλα – Το μπαλόνι
  Μια τρυφερή ιστορία για τα παιδιά που τους αρέσει να παίζουν με μπαλόνια και σαπουνόφουσκες.
 • 13/10: Τικ & Τέλα – Ο καινούριος φίλος
  Μια τρυφερή ιστορία για τα παιδιά και τη σημασία της φιλίας στη ζωή τους.
 • 20/10: Τικ & Τέλα – Ο βατραχάκος
  Μια αστεία ιστορία στην οποία κάθε παιδί που έχει χάσει ή ξεχάσει το αγαπημένο του κουκλάκι, θα αναγνωρίσει τον εαυτό του.
 • 27/10: Τίκ & Τέλα – Το τέρας
  Μια τρυφερή ιστορία για τα μικρά παιδιά που τα παρακινεί να αντιμετωπίζουν αυτό που τα φοβίζει.

Κάθε Σάββατο στις 11:00 π.μ.

Τα τρία γουρουνάκια
διαδραστική παράσταση για παιδιά 2 – 6 ετών

Μια μαγική βαλίτσα, τρία αγαπημένα γουρουνάκια κι ένας…κακός λύκος! Ένα πολυαγαπημένο κλασικό παραμύθι ζωντανεύει με χειροποίητες κούκλες μαρότ, σκηνικά αντικείμενα, αφήγηση και πολλή μουσική. Και όταν η παράσταση τελειώσει, τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και ξετυλίγουν το μύθο του παραμυθιού μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Διαδραστική παράσταση με κουκλοθέατρο. Μέσα από το πολυαγαπημένο παραμύθι, αναδεικνύονται οι αξίες της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των δεσμών της αγάπης.

Σάββατο 6, 13, 20 & 27  Οκτωβρίου  στις 12:15
Διάρκεια:
60’, Για παιδιά 2-7 ετών
Τιμή εισιτηρίου: 7€
Απαραίτητη η Κράτηση Θέσης

Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας
του Ευγένιου Τριβιζά

Το συναρπαστικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά έρχεται στη σκηνή της Παραμυθοχώρας. Η Δόνα Τερηδόνα, η Λουκία και ο ατρόμητος οδοντογιατρός ζωντανεύουν με κούκλες μάπετ, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο, πολυμέσα και ηθοποιούς, δημιουργώντας ένα απολαυστικό παραμυθένιο αποτέλεσμα. Μια σπαρταριστή παράσταση που διασκεδάζει και εμπνέει και που…θα κάνει μικρούς και μεγάλους να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την οδοντόβουρτσά τους!

Το αγαπημένο κλασικό πια παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά  σε μια απολαυστική παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες μάπετ, θέατρο σκιών και τεχνικές μαύρου θεάτρου.

Κάθε Κυριακή στις  12:00, Καθημερινές για σχολεία
Εισιτήρια: 10€
Διάρκεια : 80’

Παραμυθοχώρα

Εγγραφές και κρατήσεις θέσεων
Καθημερινά 10:00-15:00
Σάββατο 10:00-14:00

Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1
Τηλ. 2109216346, 6936655925 & 927

www.paramithohora.gr