More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20194-7 ετώνΟ Αρκούδος, το Πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί, του Ντέιβιντ Λίτσφιλντ

    Ο Αρκούδος, το Πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί, του Ντέιβιντ Λίτσφιλντ

    Έκτορας, ο ηλικιωμένος βιολιστής του δρόμου.

    Ούγκο, ο μικρός του σκύλος και μεγαλύτερος θαυμαστής του.

    Νιώθοντας τη μουσική του ξεπερασμένη πια και το όνειρο του να παίξει στο μεγάλο θέατρο της πόλης να έχει απομακρυνθεί εντελώς, ο Έκτορας κλείνει το βιολί του στη θήκη του και αποσύρεται οριστικά. Μα ένα βράδυ, μια μαγική μουσική από την ταράτσα τον ξυπνά. Είναι ο… Ούγκο που παίζει βιολί με μεγάλη μαεστρία. Είναι ο Ούγκο για τον οποίον συρρέουν από παντού για να τον ακούσουν. Είναι ο Ούγκο που τον καλεί στην μπάντα του ο διάσημος Αρκούδος-πιανίστας. “Είναι η ευκαιρία της ζωής σου”, του είπε ο Έκτορας που είχε φροντίσει προηγουμένως να του πει όσα είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια παίζοντας βιολί στους δρόμους. Μα λίγο μετά, μια άλλη φωνή μέσα του, είπε στον φίλο του: “Μην πας μ’ αυτήν την ανόητη μπάντα, Ούγκο. Δεν τους έχουμε ανάγκη”.

    Και οι δρόμοι τους χώρισαν. Και οι καρδιές τους πάγωσαν. Και οι δρόμοι τους ξεμάκρυναν. Ο Ούγκο έγινε σπουδαίος και τρανός. Και ο Έκτορας ένας μοναχικός παλαίμαχος μουσικός. Η ζωή όμως έχει λίγο καλύτερες απόψεις από τους πρωταγωνιστές της. Και επιφύλασσε ένα τέλος αλλιώτικο γι’ αυτήν την φιλία.

    Ο Ντέιβιντ Λίτσφιλντ επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο του πιανίστα αρκούδου (“Ο Αρκούδος και το πιάνο”). Και η επιστροφή είναι πραγματικά μαγική. Ο Λίτσιφιλντ χωράει σε ελάχιστες σελίδες και μερικές εκατοντάδες λέξεις ένα ολόκληρο… μυθιστόρημα και μερικούς τεράστιους προβληματισμούς. Τι θα πει φιλία και φίλος πραγματικός; Ποια υλικά συνιστούν μια τέτοια σχέση; Και κυρίως κάτι μαγικό και λιγότερο προφανές από το στερέωμα της φιλίας: το παλιό και το νέο, η απόσυρση του παλιού, ο χώρος στο νέο, η αποδοχή, η ζήλια για όσα δεν κατορθώθηκαν από τον παλιότερη γενιά, ο καλπασμός του νέου και η ορμή του, η τριβή και η αναγνώριση. Η ροή της ζωής.

    Ένα απίστευτα καλοφτιαγμένο βιβλίο, με τις εικόνες, τα χρώματα κι όλες τις εικαστικές επιλογές της εικονογράφησης να μεγιστοποιούν τον κεραυνό ομορφιάς που ρίχνει το κείμενο. Βιβλίο από αυτά που φτιάχνουν κόσμους και αξίες μέσα στο λογισμό των αναγνωστών, δίχως να τους σαρώνουν στο έτοιμο και το δοτό.

    Εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Βιβλίο οπωσδήποτε.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Αρκούδος, το Πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Bear, the Piano, the Dog and the Fiddle
    Συγγραφέας: David Litchfield
    Εικονογράφηση: David Litchfield
    Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
    Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη, Ιανουάριος 2019
    Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Άννα Σαπουντζή
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-5049-66-9
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular