Ο Βασιλιάς Βιβλιοφαγάς

0
1055

Η ιδέα μας ήρθε πέρσι τέτοια εποχή με την Ντίνα (την αγαπημένη συνάδελφο της Γενικής Αγωγής που με περισσή υπομονή με άντεξε όλη τη χρονιά) με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουμε με τα παιδιά μια αφίσα  που να παίζεται και σαν επιτραπέζιο, για έναν διαγωνισμό με θέμα : Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο.

Στην τάξη μας φοιτούσαν παιδιά με εξαιρετικές γλωσσικές ικανότητες, αλλά γραφοκινητικές δυσκολίες, έτσι αποκλείσαμε τη ζωγραφική, δώσαμε έμφαση στο λόγο και ωθήσαμε τα παιδιά να εργαστούν με την τεχνική του ψηφιδωτού. Η ιστορία που σκαρφίστηκαν τα παιδιά ήταν η εξής:

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Βασιλιάς Βιβλιοφαγάς, ο οποίος είχε συγκεντρώσει στο Κάστρο του όλου του κόσμου τα βιβλία, διαλέγοντας ως βοηθούς ήρωες βιβλίων και κόμικ και αποφεύγοντας τη δηλητηριασμένη κολοκύθα. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να ανακαλύψουμε τον βιβλιοθησαυρό. Το επιτραπέζιο έγινε στη συνέχεια και θεατρικό παιχνίδι καθώς τα παιδιά στοίβαζαν τα βιβλία, έχρηζαν έναν Βιβλιοφαγά και προσπαθούσαν να τον πιάσουν στο ύπνο και να του αποσπάσουν τον Βιβλιοθησαυρό! Αφίσα, επιτραπέζιο, θεατρικός αυτοσχεδιασμός, αφήγηση… το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο: Με τα βιβλία κάνεις απίστευτα ταξίδια!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA