Ο δάσκαλος που δίδασκε πληροφορική ζωγραφίζοντας με κιμωλία το word στον πίνακα

0
4382

Όταν ο Ογούρα Κουάντουο ανέβασε μερικές φωτογραφίες από τον τρόπο που διδάσκει τους μαθητές του πληροφορική σε ένα σχολείο στην Γκάνα, δεν φανταζόταν ότι το πάθος του θα ταξίδευε σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες.

Photo via Owura Kwadwo

Τι το ασυνήθιστο έχει η μέθοδός του και γιατί μιλάμε για πάθος; Γιατί διδάσκει πληροφορική (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών) χωρίς να έχει υπολογιστή! Ο δάσκαλος από την αγροτική κοινότητα Κουμάσι της Γκάνας, έχοντας σπουδάσει εικαστικές τέχνες και έχοντας μια σχετική ικανότητα στο σχέδιο, σχεδιάζει με κιμωλία στον πίνακα ένα ατόφιο στιγμιότυπο οθόνης (Screenshot) για να παρακολουθούν αλλά και να το αντιγράφουν και οι μαθητές του.

Η δημοσίευση του Ογούρα στην αρχή πέρασε στα ψιλά, μεταξύ φίλων και συγγενών. Η πρώτη φίλη του μάλιστα σχολίασε με ένα γέλιο (hahaha). Μέχρι που τον ανακάλυψαν τα τσακάλια των viral και η ιστορία του Ογούρα μαθεύτηκε παντού.

Οι συζητήσεις έδωσαν και πήραν. Οι περισσότεροι επαίνεσαν το πάθος και τη θέληση του δασκάλου να διδάξει. Άλλοι ασχολήθηκαν με τις άθλιες υποδομές που υπάρχουν σε ένα σχολείο τη στιγμή που στη Δύση τα εξάχρονα σπάνε το ένα τάμπλετ μετά το άλλο παίζοντας CandyCrash.

Μόλις η ιστορία του έγινε γνωστή, ο δάσκαλος Ογούρα άρχισε να δέχεται δωρεές φορητών υπολογιστών και προτζεκτόρων από κάθε μέρος της γης. Τη στιγμή που οι υποδομές και τα βοηθήματα διδασκαλίας σπανίζουν σε όλες τις αγροτικές -τουλάχιστον- περιοχές της Γκάνας, ο Ογούρα ήδη σχεδιάζει να βοηθήσει και άλλα σχολεία στην περιοχή να φύγουν από το ζοφερό μέλλον των περιορισμένων δυνατοτήτων.

Το πάθος του και η αυταπάρνησή του συγκλονίζουν και δείχνουν στους μεγάλους εγκεφάλους που ονειρεύονται ρομπότ αντί για δασκάλους, τι σημαίνει πραγματικά να είσαι δάσκαλος.