Ο καλός μας κύριος ύπνος που χάθηκε

0
855

Τίτλος: Ο καλός μας κύριος ύπνος που χάθηκε
Συγγραφέας: Νίκη Δαγδαλιανίδου
Εικονογράφος: Μαρία Φλωριάν
Εκδόσεις:  FYLATOS PUBLISHING
Σελίδες: 36
ISBN:  978-618-5163-75-4

Αγόρασέ το

Γράφει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου.

Στο βασίλειο Αντάρια, μέσα στο μαγικό δάσος Αντάρ ζούσαν μαζί με άλλα ζωάκια ο Πάρης το λιοντάρι, ο Μάρκος ο σκαντζόχοιρος, η Μόνα η χελώνα και ο λαγός που λεγόταν Αίας.

Ένα βράδυ όμως έγινε κάτι παράξενο στο δάσος Αντάρ. Ο καλός κύριος ύπνος που ερχόταν κάθε βράδυ θύμωσε γιατί τα ζωάκια δεν κοιμόντουσαν και αποφάσισε να μην ξαναπάει στο δάσος τους. Τα ζωάκια πολύ ταλαιπωρημένα απο την έλλειψη ύπνου δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, ούτε καν να παίξουν απο τη νύστα και αποφάσισαν να πάνε να τον βρούν και να τον παρακαλέσουν να επιστρέψει γιατί τον είχαν πολλή ανάγκη. Και έτσι ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια με ύψιστη αποστολή να επιστρέψει ο ύπνος και να τους συγχωρέσει…

Η συγγραφέας, δικηγόρος και  μητέρα δύο αγοριών, ξεκίνησε να λέει τα δικά της παραμύθια για να κοιμήσει τα παιδιά της τη νύχτα και αυτό στάθηκε πηγή έμπνευσης για να πάρει μια μέρα μολύβι και χαρτί και να καταγράψει τις αφηγήσεις της.

Η εικονογράφηση είναι όμορφα διαφορετική. Η εικονογράφος Μαρία Φλωριάν Φλωριανού δίνει μια διαφορετική νότα στις εικόνες που έχουμε συνηθίσει… Ατμοσφαιρικές, όμορφα περίεργες με έντονα χρώματα.

Ο ύπνος… ένα μόνιμο πρόβλημα σε πολλές οικογένειες. Κάποιες φορές δύσκολο  να πείσεις ένα παιδί οτι πρέπει να κοιμηθεί, να ξεκουραστεί. «Μα γιατί πρέπει να πάω για ύπνο;» Σου λέει εκείνο, και πραγματικά δεν καταλαβαίνει, ενώ εσύ απο μέσα σου σκέφτεσαι μακάρι να με παρακαλούσαν και μένα να πάω για ύπνο.

Δραστηριότητες με αφορμή το παραμύθι μπορούν να γίνουν πολλές.
Οργανώστε ένα πιτζάμα πάρτυ στη τάξη σας ή στο σπίτι σας για τα παιδιά σας.
Μιλήστε για το τί είναι ο ύπνος, γιατί τον έχουμε ανάγκη.
Που κοιμάσαι. Μόνος ή με παρέα; Τρέχεις στο κρεββάτι της μαμάς σου τη νύχτα;
Δείξε μας τη στάση που παίρνεις όταν κοιμάσαι. Τι προτιμάς μπρούμητα, ανάσκελα, στο πλάι, με το πόδι πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά και παίξτε και δραματοποιήστε στάσεις ύπνου.
Δραματοποίηση «βάλε το φίλο σου για ύπνο». Τα παιδιά σε διάδες δραματοποιούν μόνα τους και μετά παρουσιάζουν το δρώμενο για το πώς θα έβαζαν το φίλο τους για ύπνο. Τι θα του έλεγαν, τι θα διάβαζαν, αν θα διάβαζαν παραμύθι, τι θα έκαναν άν δεν μπορούσε να κοιμηθεί κ.τ.λ.

Και πάρτε και έναν υπνάκο στο τέλος, τον έχουμε όλοι ανάγκη!

Εκδόσεις Φυλάτος
2310-821622
Βασιλίσσης Όλγας 89, 54643, Θεσσαλονίκη
email contact@fylatos.com
www.fylatos.com
fb: fylatos Publishing
διαθέσιμο με online παραγγελία ή τηλεφωνική παραγγελία στο 2310821622 και σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Η Νίκη Δαγδαλιανίδου γεννήθηκε το έτος 1979. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ασκεί ενεργή δικηγορία στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, έχοντας την έδρα της στην πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου διαμένει από το έτος 2005. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο αγοριών. Τα δυο παιδιά της έγιναν η πηγή έμπνευσής της, καθώς πολύ συχνά αφηγούταν σε αυτά αυτοσχέδιες μικρές ιστορίες, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να πάρει ένα μολύβι κι ένα χαρτί, ώστε να καταγράψει αυτά που διηγούταν.  Έτσι συγκέντρωσε μια πλειάδα μικρών παιδικών ιστοριών, όπου μια από αυτές είναι και το πρώτο της πεζό κείμενο – παραμύθι, το οποίο αποφάσισε να εκδώσει, καθώς η διήγηση του συγκεκριμένου παραμυθιού στα παιδιά της, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αυτών.

***

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Η Μαρία Φλωριάν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε από το 2ο  Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας. Είναι πτυχιούχος τμήματος επεξεργασίας τρισδιάστατης κινούμενης εικόνας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθώς και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εικονογράφησης.

Βιβλία που εικονογράφησε:
Γιώτα Κοτσαύτη, Η νευρική Βιολέτα και ο μαγικός καθρέφτης
Νίκη Δαγδαλιανίδου, Ο καλός μας κύριος ύπνος που χάθηκε, Εκδόσεις Φυλάτος
Νατάσα Συμεωνίδου-Θάνου, Όνειρα χαράς και λύπης, Εκδόσεις Φυλάτος
Αγγελική Παπαδοπούλου, Ρατζού, ο ελέφαντας που δάκρυσε