Ο κηπουρός της νύχτας, των Τέρι και Έρικ Φαν

0
451

Η σοφή κουκουβάγια είχε εμφανιστεί μέσα σε μια νύχτα, με μαγικό λες τρόπο. Ο Γουίλιαμ πέρασε ολόκληρη την ημέρα κοιτάζοντάς τη με θαυμασμό και απορία. Κοιμήθηκε με τη  προσμονή ότι θα ακολουθούσαν κι άλλα γλυπτά στα φυλλώματα των δέντρων τα οποία θα άλλαζαν την όψη της οδού Γκρίμλοκ όπου ζούσε. Δεν διαψεύστηκε. Τις επόμενες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους φιλικά κουνέλια, όμορφοι παπαγάλοι, παιχνιδιάρικα ελεφαντάκια κι εντυπωσιακοί δράκοι.

Η γκρίζα κωμόπολη άρχισε να αλλάζει και η μεταμόρφωσή της δεν άφησε φυσικά αδιάφορους και τους κατοίκους. Κάθε μέρα στήνονταν και μια μικρή γιορτή κάτω από τα δέντρα. Η ταυτότητα του κηπουρού της νύχτας παρέμενε ωστόσο άγνωστη. Μέχρι εκείνο το βράδυ που ο Γουίλιαμ παρατήρησε έναν μυστηριώδη, άγνωστο άντρα να κατευθύνεται με τα εργαλεία του προς το πάρκο.

Ο κύριος, ο οποίος ήταν πράγματι ο Κηπουρός της Νύχτας, στράφηκε προς τον Γουίλιαμ. «Υπάρχουν τόσα δέντρα στο πάρκο! Λίγη βοήθεια θα την χρειαζόμουν». Το αγόρι και ο άντρας δούλεψαν σκληρά όλη τη νύχτα. Το πρωί τα δέντρα φιλοξενούσαν στα φυλλώματά τους τα πιο όμορφα ζώα! Ολόκληρη η πόλη θαύμαζε το περίτεχνο αποτέλεσμα και χαιρόταν!

Με τον καιρό τα φύλλα κιτρίνισαν κι έπεσαν. Τίποτα πια δε μαρτυρούσε ότι κάποτε πέρασε από εκεί ο Κηπουρός της Νύχτας. ‘Όμως οι κάτοικοι της μικρής πόλης δεν ήταν πια οι ίδιοι. Ούτε και ο Γουίλιαμ…

Μετά το Ελαφοκάραβο (εικονογράφηση) και το Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό (κείμενο και εικονογράφηση), οι αδερφοί Φαν χαρίζουν στους αναγνώστες ένα ακόμα αριστούργημα!

Το κείμενο είναι σύντομο και λιτό αφήνοντας χώρο να δημιουργηθούν αβίαστα σκέψεις και συναισθήματα. Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η αγάπη προς τον περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, οι ανθρώπινες σχέσεις, η εναλλαγή των εποχών σε συνάρτηση με την εναλλαγή των συναισθημάτων και τη διαμόρφωση του προσωπικού αξιακού συστήματος είναι μερικές μόνο από τις πτυχές του βιβλίου. Η εικονογράφηση, ένα κράμα ονείρου και ρεαλισμού αλλά με την πατίνα μιας άλλης, vintage εποχής δεν αναδεικνύει απλώς το κείμενο αλλά το νοηματοδοτεί εκ νέου προσθέτοντας μικρές εικονικές λεπτομέρειες με ισχυρούς συμβολισμούς.

Τη μετάφραση του βιβλίου έχει κάνει η Μάρω Ταυρή. Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση  από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο την οποία προτείνουμε ανεπιφύλκτα!

Γνωρίστε τους δημιουργούς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο κηπουρός της νύχτας
Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ
Συγγραφέας: Terry Fun, Eric Fun
Εικονογράφηση: Terry Fun, Eric Fun
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2019
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 48
Μέγεθος: 29,6 Χ 30,5
ISBN: 978-618-03-1651-3