Ο Κούκου Βάου κάνει αποκριάτικο πάρτι

0
960

Τίτλος: Ο Κούκου Βάου κάνει αποκριάτικο πάρτι
Συγγραφέας: Jannie Ho
Εικονογράφηση: Jannie Ho
Σειρά: Ψάξε να βρεις
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2016
ISBN: 978-960-572-074-2
Αγόρασέ το

Γράφει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου.

Έρχονται οι απόκριες και όλα τα παιδιά θα αρχίσουν να σκέφτονται τις στολές, τι θα ντυθούν και σε τι πάρτι θα πάνε. Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, έρχεται την κατάλληλη στιγμή ενόψει αποκριών.

Πιστεύουμε πως το βιβλίο πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο του παιδιού απο την ώρα που θα γεννηθεί και σταδιακά αυτό να αλλάζει μορφές, σχέδια, εικόνες, γράμματα και περιεχόμενο ανάλογα με την ηλικία. Ο Κουκου Βάο είναι μέρος μιας σειράς βιβλίων που απευθύνεται στους παρα πολύ μικρούς αναγνώστες/ακροατές. Απο 1 ετους το παιδί μπορεί να πάρει αυτού του είδους το βιβλίο και να το κρατήσει εύκολα, γιατί ειναι ειδικά διαμορφωμένο χοντρό και γερό για τα χεράκια του. Μπορεί να το περιεργαστεί χωρίς φόβο, να ψάξει να βρει τους ήρωες, να το πετάξει, να το παίξει, να το δαγκώσει, να το εξερευνήσει χωρίς να υπάρχει φόβος ότι θα διαλυθεί.

Ο Κουκου Βάο λοιπόν κάνει πάρτι μασκέ. Φωνάζει όλους τους φίλους που έχουν ντυθεί με διάφορες στολές. Θα δείτε πειρατές, μάγισσες, σούπερ ήρωες, καουμπόηδες και αστροναύτες. Ίσως κάνετε και μια συζήτηση, πάρετε καμιά ιδέα για το τι θα ντυθείτε φέτος. Και σαν αφορμή να μιλήσετε για τις απόκριες και να ρωτήσετε το δίχρονό σας τι θα του άρεσε να ντυθεί. Πολύ καλύτερο μου φαίνεται απο το να μαντεύετε και μετά να έχετε θυμούς με κλάμα στο πάτωμα γιατί δεν του αρέσε η στολή που διαλέξατε!

Από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Η Jannie Ho γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια, και σπούδασε στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη. Αφού εργάστηκε ως γραφίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Nickelodeon, στον εκδοτικό οίκο Scholastic, και το περιοδικό Time for Kids, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την εικονογράφηση. Σήμερα πια, ειδικεύεται στην παιδική εικονογράφηση, και δουλειά της μπορεί κανείς να δει σε παιδικά βιβλία και περιοδικά, παιχνίδια, αντικείμενα, και ψηφιακά μέσα. Ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Βοστώνη. Περισσότερα για την Jannie Ho θα βρείτε στην ιστοσελίδα της.