More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ κόσμος χρειάζεται να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό, της Τζοάνα...

    Ο κόσμος χρειάζεται να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό, της Τζοάνα Γκέινς (εικ.: Τ. Σουέινι, μετ.: Μ. Παπαγιάννη)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Picture book

    Άρχισε να είσαι τώρα αυτό που θα γίνεις μετά.
    William James

    Έφτασε η σημαντική μέρα. Ο ουρανός θα γεμίσει χρώματα από τα πολύχρωμα αερόστατα. Κίτρινο, κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί, μπλε, λαχανί. Για να φτιάξεις ένα αερόστατο, χρειάζονται όλοι. Θέλει φαντασία, συνεργασία. Και να καταλάβεις ότι ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να δουλεύει και να προσφέρει. Κάποιοι ας πούμε προτιμούν να δουλεύουν πιο μόνοι, σε άλλους αρέσει το μαζί, άλλοι είναι ήσυχοι, σε άλλους αρέσει η κουβέντα. Κάποιοι είναι πιο επιστήμονες, άλλοι πιο καλλιτέχνες, άλλοι επινοητικοί, άλλοι κάπως υπερβολικοί. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το “μαζί”. Και όταν η μεγάλη πτήση αρχίσει, ο μεγάλος ουρανός θα τους χωράει όλους. Αρκεί… να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό.

    Ένα μεστό, τρυφερό βιβλίο φιλοσοφικού προσδιορισμού, με βραχύ, πολύ ενδιαφέρον κείμενο. Ένα βιβλίο που προάγει στάσεις ζωής και αξίες απαραίτητες για κάθε άνθρωπο. Και έχει έρθει η ώρα αυτές οι αξίες να μην θεωρούνται προνόμιο των ενηλίκων. Να συνεργάζεσαι, να σέβεσαι τη διαφορετικότητα και τους διαφορετικούς ρυθμούς και προτιμήσεις των άλλων, να καταθέτεις πάντα τον καλύτερο εαυτό σου, να αναγνωρίζεις ότι όλοι είναι σημαντικοί στον κοινό ουρανό της ύπαρξης, να είσαι γενναιόδωρος και ευγενικός, θαρραλέος και ονειροπόλος, να παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να την κάνει ό,τι θέλει, να αγαπάς.

    Πραγματικά όλες αυτές οι αξίες, ενώ διατυπώνονται ρητά (οι περισσότερες), δεν στέκονται στο κατώφλι του ενοχλητικού διδακτισμού. Συμπεριφέρονται σαν ένας οδηγός αυτοπροσδιορισμού, εύρεσης της αλήθειας, αποδοχής και αγάπης του εαυτού του και των άλλων, απενοχοποίησης του διαφορετικού και του “αλλου”. Ως ένα βραχύ φιλοσοφικό δοκίμιο για παιδιά έχει ιδιαίτερη αξία. Να το διαβάσεις, να το θέσεις στο νου και τους συλλογισμούς των παιδιών, να ενδυναμώσεις την πίστη τους στον εαυτό τους αλλά και ευρύτερα στην ίδια την ύπαρξή τους, να συναισθανθούν τη θέση και τον ρόλο τους στον κόσμο αλλά και τη δύναμή τους να προσδιορίζουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους.

    Πολύχρωμη, πρισματική, εκφραστική εικονογράφηση από την Τζουλιάνα Σουέινι.

    Μετάφραση Μαρίας Παπαγιάννη.

    Για αναγνώστες από 4=5 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Καλέντης.

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Ένα μεστό, τρυφερό βιβλίο φιλοσοφικού προσδιορισμού, με βραχύ, πολύ ενδιαφέρον κείμενο. Ένα βιβλίο που προάγει στάσεις ζωής και αξίες απαραίτητες για κάθε άνθρωπο. Και έχει έρθει η ώρα αυτές οι αξίες να μην θεωρούνται προνόμιο των ενηλίκων. Να συνεργάζεσαι, να σέβεσαι τη διαφορετικότητα και τους διαφορετικούς ρυθμούς και προτιμήσεις των άλλων, να καταθέτεις πάντα τον καλύτερο εαυτό σου, να αναγνωρίζεις ότι όλοι είναι σημαντικοί στον κοινό ουρανό της ύπαρξης, να είσαι γενναιόδωρος και ευγενικός, θαρραλέος και ονειροπόλος, να παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να την κάνει ό,τι θέλει, να αγαπάς.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Πάνω απ’ τα σύννεφα-Νίκος Πορτοκάλογλου

    Εγώ κι εσύ μαζί

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο κόσμος χρειάζεται να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό
    Τίτλος πρωτοτύπου: The world needs who you were made to be
    Συγγραφέας: Joanna Gaines
    Εικονογράφηση: RJulianna Swaney
    Εκδόσεις: Καλέντης, Μάρτιος 2021
    Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη
    Επιμέλεια έκδοσης: Βασιλική Τζόκα
    Επεξεργασία εικόνων: Indigo Graphics
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 26,5 Χ 28
    ISBN: 978-960-59-4080-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular