Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος

0
1128

Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος
Συγγραφέας: Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 21 Χ 21
ISBN:
978-960-484-410-4
Αγόρασέ το

lykoszaxariasoverΟ λύκος Ζαχαρίας αυτοθαυμάζεται στον καθρέφτη. Βλέπετε θέλει πάση θυσία να κερδίσει το βραβείο του Πιο Κακού Λύκου όπου θα επικρατήσει ο πιο δυνατός, έξυπνος, γρήγορος και πιο…κακός ασφαλώς! Οι υποψήφιοι περνούν από διαδοχικές δοκιμασίες που θέτει ο καθηγητής Κουκοβάγιας. Η πρώτη κρίνει τον δυνατότερο, η δεύτερη τον γρηγορότερο, η τρίτη τον εξυπνότερο, η τέταρτη τον πιο κακό! Ο Ζαχαρίας κατορθώνει με διάφορες τσαχπινιές και ζαβολιές να κερδίσει όλες τις δοκιμασίες. Το βραβείο του ανήκει δικαιωματικά. Αλλά εκτός από αυτό θα είναι ολόδικό του κι ένα μάθημα που θα του δώσει η τύχη, ο καθηγητής Κουκοβάγιας και όλοι εκείνοι που αδίκησε γιατί…ήθελε πάντα να ‘ναι πρώτος.

Ο λύκος Ζαχαρίας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά με πρωταγωνιστή τον συμπαθή λύκο. Το “θέλει να είναι πάντα πρώτος” είναι ένα από τα έξι βιβλία της σειράς στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η Οριάν Λαλμόν γράφει και η Ελεονόρ Τουιλιέ εικονογραφεί έναν από τους πιο συμπαθείς ήρωες των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό βιβλίο. Αν και οι σειρές συνήθως έχουν περισσότερα εμπορικά παρά ποιοτικά χαρακτηριστικά, εντούτοις ο Ζαχαρίας μπορώ να πω, θίγει κάθε φορά με μια καλοφτιαγμένη ιστορία ένα σημαντικό ζήτημα συμπεριφοράς ή μια συναισθηματική κατάσταση.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο βιβλίο που είχαμε παρουσιάσει (Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου) όπου ο Ζαχαρίας δεν είναι ένας ήρωας με “κουσούρια”, σε αυτή την ιστορία ο Ζαχαρίας προβληματίζει με τη συμπεριφορά του και δίνει ελπίδα με την…αυτοκριτική του.

Για όσους λοιπόν θέλουν να είναι πάντα πρώτοι δίχως να νοιάζονται για τον τρόπο. Για όσους ψάχνουν πάντα τη νίκη και οδύρονται στην ήττα, Για όσους δεν έμαθαν ακόμα πως η ήττα είναι ο προάγγελος της νίκης, ιδού…ο λύκος Ζαχαρίας που θέλει να είναι πάντα πρώτος, είναι κι ο πρώτος σε ένα αληθινό μάθημα συμπεριφοράς και φιλίας.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Η Οριάν Λαλμόν γεννήθηκε το 1972. Ο λύκος Ζαχαρίας από τις εκδόσεις Auzou και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι το πιο γνωστό της πρότζεκτ. Ζει στο Ντινάρ της Βρετάνης με το σύζυγο και τα τέσσερα τους παιδιά, σε μια παλιά αγροικία. Παράλληλα με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, επισκέπτεται σχολεία, βιβλιοθήκες και εργαστήρια.

***

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Η Ελεονόρ Τουιλιέ γεννήθηκε το 1979. Είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Ζει μεταξύ νότιας Γαλλίας από όπου κατάγεται και Τυνησίας. Ο λύκος Ζαχαρίας είναι ασφαλώς το πιο επιτυχημένο πρότζεκτ της.