Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ερωτευτεί

0
1138

Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ερωτευτεί
Συγγραφέας: Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 21 Χ 21
ISBN: 978-960-484-994-9

Αγόρασέ το

lykoszaxariasthelei_coverΈνα πρωί ο λύκος Ζαχαρίας κοιτάζεται στον καθρέφτη του και το παίρνει απόφαση: “Σήμερα θα βρω τη σύντροφο της ζωής μου”.
Χμμ… υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι σε όλο αυτό. Πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό; Πηγαίνει στον καθηγητή Κουκουβάγια. “Πρέπει να πέσεις ξερός από έρωτα”, του λέει αυτός. Όλη τη μέρα κάνει τούμπες, πέφτει κάτω, προπονείται. Τίποτα. Μάλλον πονάει το σώμα του από το σήκω πέσε. Ακολούθως θα τον συμβουλεύσουν όλοι οι φίλοι του. Ο Παναγής, ο Βλαδίμηρος, ο Λουκάς κι ο Τζίμης. “Να γίνει κομψός”, “να γίνεις εντυπωσιακός”, “να μάθεις να λες λόγια αγάπης”, “να δίνεις λουλούδια”. Ένα σωρό συμβουλές του λένε.

Χμμ… υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα. Πώς θα καταλάβει κάποιος που δεν έχει ερωτευτεί ότι είναι ερωτευμένος; Μα… είναι απλό. Δεν το ξέρετε; Αν όχι μάθετέ το από τον φίλο Τζίμη: “Όταν τη δεις, θα το καταλάβεις αμέσως! Τα πόδια σου θ’ αρχίσουν να τρέμουν, η καρδιά σου θα χτυπάει σαν τρελή και το μυαλό σου θα λιώσει σαν ζεστή σοκολάτα!”.

Όσες φορές ερωτεύθηκα, εντάξει… τα πόδια μου έτρεμαν, μου το είχαν πει. Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή, οκ… αυτό μου το ‘χαν παραειπεί. Αλλά τώρα εξηγούνται γιατί μόλις ερωτευόμουν κάποια, το μυαλό μου ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν… Γιατί είχε χυθεί σαν ζεστή σοκολάτα!

Μαγικός λύκος Ζαχαρίας! Μην περιμένετε να σας πω ασφαλώς τι του συμβαίνει στο τέλος. Γιατί ο λύκος που έπλασε η Οριάν Λαλμόν και εικονογράφησε περίφημα η Ελεονόρ Τουιλιέ είναι και ανατρεπτικός και το μπόλικο χιούμορ του πηγαίνει αντάμα με μια παράξενη ποίηση που διακρίνεται στις ιστορίες του (ετούτη εδώ το παρακάνει στην ομορφιά).

Παρότι έχω μια θεμελιωμένη άποψη ότι οι σειρές συνήθως ρέπουν προς τα εμπορικά στοιχεία, ετούτος εδώ ο λύκος κάνει ο,τι μπορεί για να με ξεθεμελιώσει. Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ερωτευτεί, λέει ο τίτλος. Διαβάζοντας τον τον ερωτεύτηκα εγώ. Μια παραπάνω απ’ ο,τι στην προηγούμενη (ξεκαρδιστική εκείνη) του ιστορία (Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος).

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Η Οριάν Λαλμόν γεννήθηκε το 1972. Ο λύκος Ζαχαρίας από τις εκδόσεις Auzou και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι το πιο γνωστό της πρότζεκτ. Ζει στο Ντινάρ της Βρετάνης με το σύζυγο και τα τέσσερα τους παιδιά, σε μια παλιά αγροικία. Παράλληλα με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, επισκέπτεται σχολεία, βιβλιοθήκες και εργαστήρια.

***

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Η Ελεονόρ Τουιλιέ γεννήθηκε το 1979. Είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Ζει μεταξύ νότιας Γαλλίας από όπου κατάγεται και Τυνησίας. Ο λύκος Ζαχαρίας είναι ασφαλώς το πιο επιτυχημένο πρότζεκτ της.