Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου

0
983

Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου
Συγγραφέας: Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 21 Χ 21
ISBN: 978-960-484-995-6

Αγόρασέ το

zaxariascoverΕίναι χειμώνας στο δάσος και ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται. Κι όταν βαριέσαι και νιώθεις αυτό το ακατανίκητο συναίσθημα πρέπει να είσαι αποφασιστικά γρήγορα και πρωτότυπος. Και ο λύκος Ζαχαρίας είναι! Θα ταξιδέψει! Θα γυρίσει όλον τον κόσμο. Τι γιατί; Αφού πάντα το ήθελε, πάντα το ονειρευόταν αλλά τότε δε βαριόταν. Τώρα που βαρέθηκε, το μυαλό ξεκλείδωσε και θα το κάνει.

Δε χάνει χρόνο. Φτιάχνει βαλίτσα και κινάει για άλλες χώρες και άλλα μέρη που κανείς δεν τον ήξερε μα αυτός είναι ξεφτέρι. Θα πάει στο Λονδίνο για τσάι με τη βασίλισσα. Θα πάει σε δύο πόλεις της Ιταλίας, την πρωτεύουσα και την κολυμπούσα στο νερό. Θα κάνει σαφάρι στην Κένυα και θα γνωρίσει το βυθό της Μαδαγασκάρης. Θα φτάσει στο Νεπάλ και το Έβερεστ και θα γνωρίσει την παράξενη -όμορφη δεν τη λες- δεσποινίδα Τιτί. Θα περάσει από την Κίνα και το Σινικό της τείχος, από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από το καρναβάλι του Ρίο στη Βραζιλία (όχι! δε θα πάει στις φαβέλες), στη Νέα Υόρκη και το άγαλμα της ελευθερίας και στο Κεμπέκ του Καναδά.

Χορτασμένος θα γυρίσει στο δάσος του. Αλλά θα τον περιμένει μία ακόμα έκπληξη, βγαλμένη από το ταξίδι του!

Ο λύκος Ζαχαρίας είναι μια όμορφη σειρά με πρωταγωνιστή τον συμπαθή λύκο. Το “θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου” είναι ένα από τα έξι βιβλία της σειράς στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η Οριάν Λαλμόν γράφει και η Ελεονόρ Τουιλιέ εικονογραφεί έναν από τους πιο συμπαθείς ήρωες των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό βιβλίο. Δεν είναι ήρωας με “κουσούρια” ή σε κάποιο μοτίβο στο συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς. Είναι η ιστορία που τον περνά από ένα φάσμα περιπετειών και εικόνων που τον αποτυπώνει στη μνήμη μας.

Αλήθεια…Εσείς τι κάνετε όταν βαριέστε; Γιατί ο λύκος Ζαχαρίας είχε τα λεφτά και δίχως να το πολυσκεφτεί άρχισε τα ταξίδια. Εξαιρετικό ερέθισμα να πιάσουμε αυτήν την συζήτηση περί ανίας που σχεδόν όλοι έχουμε ψελλίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Και ειδικότερα τα παιδιά, δε χρειάζεται να στο πουν. Το βλέπεις.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Η Οριάν Λαλμόν γεννήθηκε το 1972. Ο λύκος Ζαχαρίας από τις εκδόσεις Auzou και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι το πιο γνωστό της πρότζεκτ. Ζει στο Ντινάρ της Βρετάνης με το σύζυγο και τα τέσσερα τους παιδιά, σε μια παλιά αγροικία. Παράλληλα με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, επισκέπτεται σχολεία, βιβλιοθήκες και εργαστήρια.

***

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Η Ελεονόρ Τουιλιέ γεννήθηκε το 1979. Είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Ζει μεταξύ νότιας Γαλλίας από όπου κατάγεται και Τυνησίας. Ο λύκος Ζαχαρίας είναι ασφαλώς το πιο επιτυχημένο πρότζεκτ της.