Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του, του Τιερί Ρομπερέχτ

0
3165

Τα ράφια της βιβλιοθήκης στο παιδικό δωμάτιο της Ζόι ήταν φίσκα, τόσο που μια μέρα ένα από αυτά έπεσε στο πάτωμα και ο λύκος της ιστορίας βγήκε έξω. Παρότι μέσα στο βιβλίο ο λύκος ήταν τρομακτικός και κακός, ολομόναχος στο δωμάτιο της Ζόι, ένιωσε εντελώς φοβισμένος.

Στην αρχή προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από το βιβλίο, ο τεράστιος όμως γάτος της Ζόι, τον είχε ήδη δει και.. ξερογλειφόταν. Από εκείνη τη στιγμή, ο άλλοτε κραταιός και φοβιστικός λύκος αναζητά τη μία κρυψώνα πίσω από την άλλη, προκειμένου να γλιτώσει από τον διώκτη γάτο που απειλεί τη φήμη και την ησυχία του. Και για να ακριβολογούμε, ο λύκος μας προσπαθεί να τρυπώσει σε βιβλία, όμως στις ιστορίες μοιάζει ή παρείσακτος ή βιαστικός ή αργοπορημένος. Όλοι τον διώχνουν. Όλοι εκτός από έναν…

Ο άλλοτε μικρός εκδοτικός οίκος Mijade Publications του Βελγίου σάρωσε όταν με αυτόν τον λύκο του Τιερί Ρομπερέχτ και του Γκρεγκουάρ Μαμπίρ, κέρδισαν τη μία μετάφραση πίσω από την άλλη. Πρόκειται για μια εξαιρετική ιστορία εγκιβωτισμού, αντιστροφής ρόλων, επιβίωσης και αποκατάστασης, μια ιστορία που με χιούμορ, λακωνικότητα και ρυθμό, ανατρέπει τα πάγια, αλλάζει δεδομένα και στρατόπεδα εχθρών και δημιουργεί μια σπουδαία στιγμή αναγνωστικής απόλαυσης όπου ο κακός λύκος γίνεται κυνηγημένος και εν τέλει βοηθός και παρηγορητής.

Ο πολύχρωμος κόσμος του Γκρεγουάρ Μαμπίρ σε ρεαλιστικές γραμμές, με πραγματικά συναρπαστικές αποχρώσεις και ιδιαίτερη εκφραστικότητα.

Μικρό διαμαντάκι.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του
Συγγραφέας: Thierry Robberecht
Εικονογράφηση: Gregoire Mabire
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Δεκέμβριος 2017
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 22,5 Χ 27,5
ISBN: 978-618-03-1070-2