Ο Μάνος και η Άννα Κοντολέων Φεύγουν κι Έρχονται για anOther story στο Myrtillo

0
694

Το anOther story σας προσκαλεί το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 11:30, στο Myrtillo σε μια συνάντηση με τον Μάνο Κοντολέων, με αφορμή το βιβλίο του “Φεύγει έρχεται” των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, που έγραψε μαζί με την Άννα Κοντολέων, σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου.

Ο Φοίβος, η μαμά του, ο μπαμπάς του κι ο Χιονιάς, ο σκύλος είναι εκείνοι που έφυγαν. Πήγαν να ζήσουν στον Βορρά. Ο Λέανδρος με τη Φοίβη, ο Άρης, η Μέλπω με τα δίδυμα, τον Φρίξο και την Έλλη και ο παπαγάλος Πλάτων είναι εκείνοι που έμειναν στον Νότο.

ΦΕΥΓΕΙ ο Φοίβος… από τον Βορρά κι ετοιμάζεται να ταξιδέψει –πρώτη φορά μόνος του- για διακοπές στην πόλη που γεννήθηκε στον Νότο.ΈΡΧΕΤΑΙ ο Φοίβος… κι ο Λέανδρος, η Φοίβη, ο Άρης, η Μέλπω και τα Δίδυμα, προετοιμάζονται για τον ερχομό του.

Όχι, το ΦΕΥΓΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ δεν είναι μια απλή ματιά σε μια, συνηθισμένη πια, ιστορία μετανάστευσης. Είναι ένα διεισδυτικό και συγχρόνως τρυφερό ψυχογράφημα όχι μόνο των ηρώων αλλά μιας ολόκληρης εποχής. Με απλό αλλά συγκινητικό τρόπο οι συγγραφείς «παρακολουθούν» τις προετοιμασίες του ταξιδιού του εξάχρονου Φοίβου στο Βορρά αλλά και της υποδοχης των συγγενών του στο Νότο.

Ελάτε να ακούσουμε την ιστορία του,

να ακολουθήσουμε στους χάρτες τη διαδρομή του,

να βρούμε κρυμμένους στις γωνιές του πάρκου μικρούς θησαυρούς του Νότου, που θα ζεστάνουν την επιστροφή του Φοίβου στον Βορρά,

να φτιάξουμε τον χάρτη των δικών μας διακοπών, όπως εμείς τις ονειρευόμαστε!

Δράση στα πλαίσια της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

στο Myrtillo Café
στο Παρκο για το Παιδι και τον Πολιτισμο (πρωην Κ.ΑΠ.Α.Ψ.)
Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι
Κρατήσεις: 2110123176