Ο μικρός δράκος Καρύδας- Εκδρομή με το σχολείο, του Ίνγκο Ζίγκνερ

0
698

Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι μουτρωμένος. Στο σχολείο αρχίζει η εβδομάδα των διαθεματικών προγραμμάτων και δυστυχώς του έτυχε το πιο βαρετό πρόγραμμα:  Η εκδρομή του κυρίου Μπρόκολου στον κόσμο των φυτών. Ο κύριος Μπρόκολος είναι πολύ καλός δάσκαλος αλλά ή φυτολογία είναι πολύ βαρετή.Ευτυχώς στην ομάδα του είναι οι καλύτεροί του φίλοι: η Ματίλντα η μικ΄ρη σκατζοχοιρίνα και ο φαγανόσαυρος Όσκαρ.

Στην Κοιλάδα των Τεράστιων Μανιταριών η παρέα θα συναντήσει Ξωτικά, φαντάσματα και σπάνια παπιολούλουδα. Η μία περιπέτεια διαδέχεται την άλλη καθώς ο Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ θα σώσουν τον κύριο Μπρόκολο από τη μισογκρεμισμένη γέφυρα, θα ζήσουν μια τρομακτική νύχτα φαντασμάτων, θα εξοντώσουν το επικύνδυνο φυτό Όρεξις Γιγάντια και θα πάρουν συνέντευξη από ένα Τρολ!

Άλλη μια ιστορία γραμμένη με φαντασία και χιούμορ από τον Γερμανό συγγραφέα Ίνγκο Ζίγκνερ. Ξεκαρδιστική και η απεικόνιση του καλόκαρδου τρολ που παραπέμπει στους αγαπημένους προιστορικούς ήρωες Φλίντστοουνς.

Διαβάζοντας το βιβλίο θα απολαύσετε την πρωτότυπη συνέντευξη που παίρνουν οι ήρωες από τον Βολφγκαγκ Τρολ. Εντελώς φυσικά, από την ανάγνωση προκύπτει και η ιδέα για μια συνέντευξη από ένα φανταστικό πρόσωπο. Στο σχολείο ή στο σπίτι μπορούμε να προτρέψουμε τα παιδιά να φτιάξουν μια ανάλογη συνέντευξη. Καλλιεργεί τη φαντασία αλλά κυρίως έχει πλάκα!

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ίνγκο Ζίγκνερ στο ELNIPLEX

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: ​​Εκδρομή με το σχολείο
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
Μέγεθος: 24 Χ 21
Σελίδες: 80
ISBN: 978-960-566-775-7