Ο μικρός δράκος Καρύδας- Περιπέτεια στη χαμένη Ατλαντίδα, του Ίνγκο Ζίγκνερ

0
764

Το μεγάλο εκδοτικό project που λέγεται Καρύδας διαλέγει προσεκτικά το φόντο των περιπετειών του. Ο Ίνγκο Ζίγκνερ ταξιδεύει τον Καρύδα στα πλέον φημισμένα μέρη, σε διάσημους πολιτισμούς, σε κόσμους που πάντοτε ήταν ελκυστικοί για τα παιδιά-αναγνώστες. Δεν είναι μια απλή υπόθεση αυτό. Όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στον Πολυχώρο Μεταίχμιο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, η επιλογή του θέματος και του βασικού “κόσμου” πάνω στον οποίο θα δομηθεί κάθε επόμενο βιβλίο του είναι μια ιδιαιτέρως προσεκτική επιλογή που προκύπτει μετά από συζητήσεις με τον εκδότη, με ανθρώπους που κινούνται κοντά στο πρότζεκτ του Καρύδα και κατόπιν με ειδικούς επί του θέματος (επιστήμονες κ.α.) που μπορούν να διαφωτίσουν έτι περαιτέρω τον συγγραφέα.

Η Περιπέτεια στη Χαμένη Ατλαντίδα είναι άλλη μια φανταστική περιπέτεια του Καρύδα με φόντο ασφαλώς τον πλέον περιβόητο χαμένο πολιτισμό της Αρχαιότητας. Ενώ ψαρεύουν με τον μπαμπά του, ο Καρύδας… τρώγεται να μάθει για παλιές, βυθισμένες πολιτείες. Και τσουπ! το ξεφουρνίζει στον πατέρα του για την Ατλαντίδα που ακόμα και εκείνος πιστεύει ότι είναι παραμύθι. Αλλά ο παλιός ναυτικός χάρτης του παππού που είναι εκατό και εκατό και εκατό και πολλές φορές εκατό χρονών δείχνει την πραγματική θέση της Ατλαντίδας. 

Την ίδια άγνοια επί του θέματος δείχνει και ο Αμεδαίος, ο γιγάντιος δράκος που βγαίνει από τη θάλασσα όταν η πετονιά του Μάγκα πιάνεται στα μαλλιά του. Η Ματίλντα όμως, άγνοια ξε-άγνοια, δε λέει όχι στην ανακάλυψη της Ατλαντίδας. Ξεκινούν με τον Καρύδα από τον Γιουβαρλά τον ελεφαντόδρακο που η κοιλιά του είναι πεταχτή σα γιουβαρλάκι γυρεύοντας κάτι απλό, ένα… υποβρύχιο!

Θα βρουν τελικά τη χαμένη Ατλαντίδα ο Καρύδας και η Ματίλντα (και ακολούθως και ο Όσκαρ) ή πρόκειται για ένα παραμύθι όπως πίστευαν ο μπαμπάς του Καρύδα και ο δράκος Αμεδαίος;

Εξαιρετικά καλογραμμένο, στο γνωστό μοτίβο των πετυχημένων βιβλίων του Καρύδα και μπορώ να πω από τα πλέον ενδιαφέροντα καθώς η χαμένη Ατλαντίδα βάζει από μόνη της το μυστήριό της στην υπηρεσία της ιστορίας.

Από τις πιο εντυπωσιακές εικονογραφήσεις αυτό το βιβλίο (υπενθυμίζουμε ότι εικονογράφος είναι ο ίδιος ο συγγραφέας). 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ίνγκο Ζίγκνερ στο ELNIPLEX

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: ​​Περιπέτεια στη χαμένη Ατλαντίδα
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
Τίτλος πρωτότυπου: Der Kleine Drache Kokosnuss auf der Suche nach Atlantis. cbj Verlag (2011)
Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2016
Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
Διόρθωση τυπογραφικών δοκιμίων: Θοδωρής Τσιώλης
Σελιδοποίηση-προσαρμογή εξωφύλλου: Σοφία Ζώρα
Σελίδες: 80 
Μέγεθος: 24 Χ 21
ISBN: 978-618-03-0662-0