Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη

0
739

 

Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη επανέρχεται μετά το «μικρό Κοπέρνικο και τον Πόλεμο των Άσπρων», με το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
Ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του Φοίβος, Μιχαήλ και Δάφνη, έρχονται αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με τη συμμορία των Πιλάφιδων. Το σκηνικό διαδραματίζεται στο πάρκο της γειτονιάς τους, το «Πάρκο των Δεινοσαύρων». Ζούσαν δεινόσαυροι στο πάρκο; Υπάρχουν τα απολιθώματά τους; Και γιατί η οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητο εργαλείο στην ανακάλυψή τους;
Αλλά ας δούμε την ιστορία από την αρχή.
Ένα πρωινό ο Κοπέρνικος μαθαίνει από άρθρο της εφημερίδας που διαβάζει ο πατέρας του, ότι η ευρύτερη περιοχή και μάλιστα το απέναντι πάρκο πριν εκατομμύρια χρόνια ήταν γεμάτο τυραννόσαυρους. Ενθουσιασμένος τρέχει να το μοιραστεί με τους φίλους του. Εικόνες φαντασίας για τη ζωή των δεινοσαύρων ξεχειλίζουν στο μυαλό των παιδιών και η περιπέτεια ξεκινά. Φτυάρια, τσουγκράνες, κουβαδάκια και σχέδιο ανακάλυψης των απολιθωμάτων μπαίνει σε εφαρμογή. Ένα μισόθαμμένο κρανίο εμφανίζεται! Η χρήση της οδοντόβουρτσας κρίνεται απαραίτητη… και τρέχουν να την προμηθευτούν.
Η Κοπέρνικοπαρέα δεν είναι βέβαια μόνη. Οι Πιλάφιδες, η αντίπαλη συμμορία και αιώνιοι εχθροί τους, είναι λίγο παραπέρα ψάχνοντας για ευρήματα!

Τι συμβαίνει όταν η Κοπερνικοπαρέα φεύγει για να φέρει οδοντόβουρτσες;

Τι σχέδιο καταστρώνουν οι Πιλάφηδες;

Τι είναι αυτό που τελικά ανακαλύπτουν;

Οι περιπέτειες, η δράση, οι ανατροπές αποτελούν βασικά συστατικά της ιστορίας που κρατάνε σε αγωνία και εγρήγορση τους μικρούς αναγνώστες. Οι συνεχείς διάλογοι και οι ερωτήσεις των παιδιών, δίνουν ζωντάνια, ρυθμό και θεατρικότητα.

Η Λίλα Καλογερή ζωντανεύει το κείμενο με τις πολύχρωμες εικόνες της. Η κίνηση των ηρώων και η εκφραστικότητα των προσώπων τους δίνει παλμό και αυξάνει την ένταση στις εκάστοτε σκηνές της ιστορίας.

Ευχάριστο, περιπετειώδες, με ενδιαφέρουσα πλοκή και απρόσμενα γεγονότα που φέρνουν συνεχείς ανατροπές στα δεδομένα και παρέα με το χιούμορ δομούν μια ξεχωριστή ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών ως το τέλος.

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων
Σειρά: Οι περιπέτειες του Μικρού Κοπέρνικου
Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2018
Σελίδες: 56
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN: 978-960-569-884-3