Ο Νόι και η φάλαινα του χειμώνα, του Μπέντζι Ντέιβις

0
1121

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Νόι έσωσε ένα φαλαινάκι που είχε ξεβράσει η καταιγίδα στην ακτή, και μαζί με τον μπαμπά του το επέστρεψαν στην ακτή. Όμως, ο Νόι δε μπορούσε να ξεχάσει το φαλαινάκι. Κάθε τρεις και λίγο νόμιζε ότι το έβλεπε κάπου μπροστά του αλλά πάντα ήταν μια μικρή οφθαλμαπάτη.

Χειμώνας τώρα. Το νερό γύρω από το νησί τους είχε αρχίσει να παγώνει. Ο μπαμπάς του Νόι έχει βγει για ένα τελευταίο ψάρεμα με το καίκι του μα έχει αργήσει και ο Νόι ανησυχεί. Έρεξε να βρει τον πατέρα του βηματίζοντας πάνω στο παχύ στρώμα πάγου. Η χιονοθύελλα δυνάμωνε και ο Νόι αισθάνθηκε πως είχε χαθεί πια. Όμως, τότε αντίκρισε το καίκι του μπαμπά του κολλημένο στον πάγο και τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα αφού ούτε ο μπαμπάς του βρισκόταν μέσα στο καίκι ούτε κανείς άλλος. Θα υπάρξει λύση για τον Νόι και τον μπαμπά του μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες;

Μια τρυφερή ιστορία, βγαλμένη από την παιδική ηλικία όλων μας ή τουλάχιστον όσοι ζήσαμε σε ένα κομμάτι φύσης, έστω κάποια καλοκαίρια, όσοι αγαπήσαμε, χάσαμε, νοσταλγήσαμε και ξανανταμώσαμε ένα ζώο που μας συντρόφευσε στα παιδικά μας, όσοι ζητήσαμε λίγη ομορφιά στη φύση και τους αυθεντικούς εκπροσώπους της.

Η βραχεία φόρμα, η παραμυθένια, καρτουνίστικη, σχεδόν κινηματογραφικής αίσθησης εικονογράφηση, τα βαθυστόχαστα νοήματα που απουσιάζουν και εμφανίζονται μόνο αν εσύ τα αναζητήσεις, φτιάχνουν έναν ακόμα όμορφο “Νόι”, μετά τον υπερβραβευμένο πρώτο (Βραβείο Oscar’s First Book, Βραβείο Generalitat Valenciana Best Picture Book-Ισπανία και CPNB Dutch Picture Book 2017- Ολλανδία).

Εκδόσεις Ίκαρος. Λογοτεχνία για παιδιά από 3 ετών. Ναι!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο Νόι και η φάλαινα του χειμώνα
Τίτλος πρωτοτύπου: The Storm Whale in the Winter
Συγγραφέας: Μπέντζι Ντέιβις
Εικονογράφηση: Μπέντζι Ντέιβις
Εκδόσεις: Ίκαρος, Ιανουάριος 2018
Aπόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Διάβασε: Απόσπασμα
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 28 Χ 24,5
ISBN: 978-960-572-193-0