Ο πειρατής Περπερούα και ο Κοιμισμένος κροκόδειλος, της Αλεξάνδρας Μπίζη

0
1279

Ο σοφός δάσκαλος των πειρατών, ο κάπτεν Χο, φαίνεται άρρωστος βαριά. Ζητά από τους αγαπημένους του μαθητές, τον Περπερούα Πόντε Πούντα ντε Τόρμες τον Άτρωτο και την πειρατίνα Μάρθα Ρουθ την τρομερή να του φέρουν από την βιβλιοθήκη Κουρδιστός Καρχαρίας το αγαπημένο του παιδικό βιβλίο, τον Κοιμισμένο Κροκόδειλο του Λευκάδιου Πουπινέλ.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μόνο τρία αντίτυπα σε όλον τον κόσμο εκ των οποίων τα δύο αγνοούνται, άρα η βιβλιοθήκη έχει το μοναδικό διασωθέν, και ότι ο Περπερούα και η Μάρθα τρώγονται πριν καν ξεκινήσουν για την αποστολή τους. Τι συμβαίνει με αυτό το σπάνιο βιβλίο; Θα καταφέρουν να το δανειστούν οι δυο τους ή θα πρέπει να συνεργαστούν για κάτι ακόμα πιο… αποφασιστικό;

Έκτο βιβλίο με τον πειρατή Περπερούα και μπορώ να πω – έχοντας διαβάσει άλλα 3 της σειράς- ότι ήταν το πλέον απολαυστικό και ανατρεπτικό της σειράς. Η Αλεξάνδρα Μπίζη συμπληρώνει μια δεκαετία με τον Περπερούα, έναν ήρωα που θεωρώ ότι ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της κλασικής αξίας. Λόγος κοφτός που δεν ποντάρει στο ελκυστικό πειρατικό background, ρυθμός που δεν ξεθυμαίνει από το παρελθόν των 5 βιβλίων, χαρακτήρες που αναδεικνύουν τη μαγική λέξη “συνεργασία” και χιούμορ που ισορροπεί όμορφα. Με την ιδιαιτέρως εκφραστική και παραστατική εικονογράφηση, φουλ των ταιριαστών αντιθέσεων και αποχρώσεων, της Ναταλίας Καπατσούλια, ο Περπερούα αυτός θα αρέσει και θα περπατήσει καλά στα παιδιά.

Προτείνεται. Εκδόσεις Πατάκη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο πειρατής Περπερούα και ο Κοιμισμένος κροκόδειλος
Σειρά: Χωρίς σωσίβιο, επίπεδο 3, δελφινάκια
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μπίζη
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα
Εκδόσεις: Πατάκη, Μάιος 2018
Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
DTP: Νίκη Αντωνακοπούλου
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 14 X 21
ISBN: 978-960-16-7566-4