Ο πειρατής του διαδικτύου, του Τζερόνιμο Στίλτον

0
803

Τίτλος: Ο πειρατής του διαδικτύου
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Τζιουζέπε Φεράριο, Τζούλια Ζαφαρόνι
Μετάφραση: Βίκη Λιανού
Σελίδες: 128

Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
ISBN: 978-960-04-4486-5

Αγόρασέ το

peiratisdiadiktyoy_stilton_coverΟ Τζερόνιμο Στίλτον ξεκίνησε το ταξίδι του από το Μιλάνο το 2004 και μέσα σε 11 χρόνια ξεπέρασε τα… 180 βιβλία που μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες έχοντας πωλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Οι εκδόσεις Κέδρος έφεραν στην Ελλάδα 36 (και συνεχίζουν) από τα βιβλία του που έχουν αγαπηθεί θερμά από τους Έλληνες βιβλιόφιλους.

Στην περιπέτεια “Ο Πειρατής του Διαδικτύου”, ο Τζερόνιμο Στίλτον μας παίρνει μαζί του σε μια ακόμα χαρακτηριστική ιστορία του σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Καθώς ξύπνησε χαρούμενος και κίνησε για τη δουλειά του, ο Τζερόνιμο Στίλτον έγινε δέκτης αποδοκιμασιών και άσχημων συμπεριφορών από όλους του μέχρι πρότινος αγαπητούς του γείτονες και γνωστούς. Όλοι, ακόμα και στην εφημερίδα του, μιλούσαν πολύ άσχημα γι’ αυτόν. Τι είχε συμβεί στ’ αλήθεια; Ο Τζερόνιμο είχε γίνει πρωτοσέλιδο για πολύ άσχημους λόγους. Φωτογραφίες του είχαν διαρρεύσει παντού. Και μάλιστα φωτογραφίες που δεν τον κολάκευαν καθόλου. Δε μία πατούσε το πόδι του δημάρχου, σε άλλη έβαζε τρικλοποδιά σε μια ποντικίνα και σε μια άλλη φτερνιζόταν στη μούρη ενός ποντικού. Κι όχι μόνο αυτό…Κείμενα του εντελώς ανορθόγραφα, λάθη τρομερά ακόμα και στο ίδιο του το βιβλίο, ηλεκτρονικά μηνύματα παντελώς προσβλητικά και αγενή. Ουπς…δε σταματούν εδώ τα βάσανά του. Έχει παραγγείλει απίστευτα προϊόντα (στην πραγματικότητα τίποτα). Κάπου εκεί θα δεχτεί βοήθεια. Ο Τζερόνιμο έχει ξεχάσει πολλά. Πάνω απ’ όλα όμως ξέχασε τους δέκα χρυσούς κανόνες περιήγησης στο διαδίκτυο. Και τα προβλήματά του θα είναι πολλά και μεγάλα. Θα καταφέρει άραγε να τα λύσει με τη βοήθεια των “ειδικών” φίλων του;

Μια ακόμα καλογραμμένη και στοχευμένη ιστορία του Στίλτον που ασχολείται με ένα εξόχως σημαντικό θέμα, την ασφάλεια στο διαδίκτυο που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικές διαστάσεις. Καθώς ολοένα και περισσότερο κατεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του διαδικτύου και στην Ελλάδα, θεωρώ άκρως σημαντική την ενημέρωσή και ευασιθητοποίηση των παιδιών γύρω από θέμα. Οι κανόνες είναι αυστηροί σε κάθε παιχνίδι, πολύ περισσότεορ σε κάτι τόσο αχανές όσο το διαδίκτυο. Και ο Τζερόνιμο Στίλτον δίνει με το δικό του μοναδικό τρόπο, όχι απλώς το στίγμα του, αλλά τους δρόμους που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει για να μην πάθει ο,τι έπαθε αυτός και… χειρότερα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

Φέτος έχει επιλεγεί η Τρίτη 10 Φεβρουαρίου (αύριο) για να εορταστεί για 12η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η πρώτη φορά που εορτάστηκε ήταν η 6η Φεβρουαρίου 2004 με 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Η ημέρα αυτή, όπως όλες άλλωστε οι παγκόσμιες μέρες, αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών.

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Κατεβάστε τα δωρεάν ενημερωτικά φυλλάδια του saferinternet.gr πατώντας εδώ.

Και παρακολουθήστε ένα εξαιρετικό βιντεάκι με τα παιδιά για τους κινδύνους του διαδικτύου. Πατήστε εδώ.

Τζερόνιμο Στίλτον

Όλα ξεκίνησαν από τις εκδόσεις Πιέμε του Μιλάνου το 2004. Ένας ποντικός και μια κυρία μπήκαν μέσα στα γραφεία του εκδότη και παρέδωσαν έναν φάκελο που περιείχε το πρώτο βιβλίο του Τζερόνιμο. 

-Και πώς λέγεστε;, τον ρώτησε ο εκδότης
-Στίλτον. Τζερόνιμο Στίλτον, απάντησε αυτός.

Από τότε, τα 180 βιβλία του μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα 35 από αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια από τις εκδόσεις Κέδρος. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού».

Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα.

Από το 2012 ο Τζερόνιμο κυκλοφορεί και σε παιχνίδι για το Playstation.

Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

Δείτε το βίντεο του Τζερόνιμο

Επισκεφθείτε τη σελίδα του

Τζερόνιμο Στίλτον-SOS Ένας ποντικός στο διάστημα!

ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.