Ο Σέρλοκ Χολμς και η κατάρα της οδού Μπέικερ, του Σαμ Χερν

0
265

Εκπληκτικό το καλοκαίρι που πέρασε ο Τζον με τον Σέρλοκ, τη Μάρθα και τον Μπάσκερβιλ στο σαλόνι της κυρίας Χάντσον, όμως τώρα το φθινόπωρο επιστρέφει και η Ακαδηµία της Οδού Μπέικερ ξανανοίγει. Όμως περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο σχολείο…  Ο κύριος Μασγκρέιβ είπε ότι είδε ένα φάντασμα στην παλιά πτέρυγα του σχολείου όπου συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης. Ήταν μια τρομακτική φιγούρα που έμοιαζε με φάντασμα ή ήταν πράγματι ένα φάντασμα; Ο Σέρλοκ και η παρέα του αναλαμβάνει αμέσως να βρει τι συμβαίνει στην παλιά πτέρυγα και το… φάντασμά της. Θα τα καταφέρει; Ή μήπως όλοι, εκεί, στην οδό Μπέικερ είναι με κάποιον τρόπο καταραμένοι; Γιατί στο πλάι της παλιάς πτέρυγας κάποιος έγραψε “Προσέχετε την κατάρα της οδού Μπέικερ”. Τελικά, τι κατάρα είναι αυτοί για την οποία όλο και περισσότεροι μιλούν;

Στο ίδιο μονοπάτι με το προηγούμενο βιβλίο του, Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι. Ο Σέρλοκ διατηρεί ψηλά το ενδιαφέρον του αναγνώστη στο μυστήριο, με παραπάνω από επαρκή πλοκή, σπιρτόζικη γραφή, ανάλαφρη εξέλιξη και κυρίως με αυτήν την ποικιλόμορφη πλαισίωση από ενδιαφέρουσα σκίτσα, γραμματοσειρές και υπογραμμίσεις.

Αν και είναι πολλές πλέον οι σειρές μυστηρίου που απευθύνονται σε παιδιά 7-12, ο Σέρλοκ του Χερν νομίζω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή στο είδος του, αρκεί να μην καεί -όπως άλλες σειρές- στην επανάληψη και το αναμέσημα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο Σέρλοκ Χολμς και η κατάρα της οδού Μπέικερ
Τίτλος πρωτοτύπου: Sherlock and the Baker Street Curse!
Συγγραφέας: Σαμ Χερν
Εικονογράφηση: Σαμ Χερν
Σειρά: Ακαδημία της οδού Μπέικερ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2019
Σελίδες: 200
Μέγεθος: 13 Χ 20
ISBN: 978-618-03-1557-8