Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι, του Σαμ Χερν

0
1492
Ο νεαρός Τζον Γουάτσον γίνεται δεκτός στην Ακαδημία της Οδού Μπέικερ από την διευθύντρια κυρία Κάβεντις. Το άγχος και τον εκνευρισμό των πρώτων ημερών, διαδέχονται οι καλές σχέσεις του Τζον με τους συμμαθητές του, τον Σέρλοκ Χολμς, την Μάρθα Χάντσον, τον Τζειμς Μοριάρτι και τον σκύλο Μπάσκερβιλ!
Σε μια επίσκεψη του σχολείου στο Βρετανικό μουσείο τέχνης και αρχαιοτήτων στα πλάισια της έκθεσης των “25 θησαυρών”, το πλέον φημισμένο διαμάντι του κόσμου, το Αλπικό Αστέρι, ένας λίθος με μακριά και πολυτάραχη ιστορία, εξαφανίζεται μυστηριωδώς.
Πολλές ενδείξεις, πολλοί οι αντιπερισπασμοί και ο νεαρός Σέρλοκ μπροστά σε ένα σπουδαίο μυστήριο. Θα τα καταφέρει μαζί με την παρέα του να προσεγγίσει τη λύση, ειδικά από τη στιγμή που τα ρεπορτάζ και οι ανταποκρίσεις μιλούν για ένα… ψεύτικο διαμάντι;

Ο Σέρλοκ του Ντόυλ ως νεαρός. Ο Σέρλοκ του Σαμ Χερν. Άλλη μια ιστορία μυστηρίου από τις δεκάδες που πλέον ως μόδα κατακλύζουν τα βιβλιοπωλεία; Όχι! Με εξαίρετη και διεισδυτική στα παιδιά εικονογράφηση, με ποικιλία πλαισιώσεων, υπογραμμίσεων, γραμματοσειρών και κόμικ στριπ σκίτσων, με κείμενο ρυθμικό και γρήγορο σε εξέλιξη και διατηρώντας κάμποσες λογοτεχνικές αρετές, ο Σερλοκ του Χερν- και διαβάζω πολύ επιφυλακτικά πλέον τις ιστορίες μυστηρίου και επίλυσης κλοπών κτλ- είναι μια πολύ καλή επιλογή για παιδιά 8-12 ετών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι
Τίτλος πρωτοτύπου: Sherlock Holmes and the disappearing diamond
Συγγραφέας: Σαμ Χερν
Εικονογράφηση: Σαμ Χερν
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2018
Προσαρμ. εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
Διόρθωση: Ειρήνη Χριστοπούλου
Σελίδες: 184
Μέγεθος: 13 Χ 20
ISBN: 978-618-03-1097-9