Ο Τζο Νέσμπο κέρδισε το βραβείο Raymond Chandler 2018

0
759

Ο σπουδαίος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbø κέρδισε το σημαντικό βραβείο Raymond Chandler για το 2018.

Το εν λόγω σημαντικό βραβείο καθιερώθηκε από την κριτικό κινηματογράφου Ιρένε Μπινιάρντι το 1996 σε συνεργασία με την Raymond Chandler Estate και απονέμεται κάθε χρόνο σε σημαντικές μορφές της αστυνομικής λογοτεχνίας. Του Τζο Νέσμπο προηγήθηκαν δημιουργοί όπως οι P.D. James, John le Carré, John Grisham, Elmore Leonard, Scott Turow, Michael Connelly, Andrea Camilleri, Don Winslow, Henning Mankell, Joe Lansdale και αρκετοί ακόμα.

Ο 58χρονος σήμερα Τζο Νέσμπο (29 Μαρτίου 1960) φημίζεται για τα 20 περίπου αστυνομικά του μυθιστορήματα τα οποία ταξιδεύουν σε πάνω από 40 χώρες έχοντας στο ενεργητικό του κοντά στα 23 εκατομμύρια πωλήσεις. Γεννήθηκε στο Όσλο, μεγάλωσε στο Μόλντε, σπούδασε στη νορβηγική Οικονομική Σχολή και σήμερα ζει στη γενέτειρά του.

Ο ντέτεκτιβ Χάρι Χόλε έχει φανατικούς αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, ξεκινώντας από το 1997 με το Flaggermusmannen (Η νυχτερίδα), ενώ δε θα πρέπει να λησμονούμε ότι ο Νέσμπο έχει γράψει θρίλερ, δοκίμια, διηγήματα, ακόμη και βιβλία για παιδιά και νέους (Δόκτωρ Πορδαλός, εκδόσεις Μεταίχμιο).

Η απονομή του βραβείου στον Νέσμπο θα γίνει κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Μιλάνο και το Κόμο μεταξύ 3-8 Δεκεμβρίου.