Ο Φρύνος έχει ταλέντο, του Ρίτσαρντ Σμάιθ

0
1322

Όλα τα ζώα του δάσους, ξεκινούν κάθε πρώτη πανσέληνο του χειμώνα για τη Φεγγαρόλουστη Λίμνη όπου πραγματοποιείται ο Διαγωνισμός Ταλέντου της Φεγγαρόλουστης Λίμνης. Όλα τα ζώα ετοιμάζονταν με συνεχείς πρόβες όλο το χρόνο για τον μεγάλο διαγωνισμό.  Εκτός από τον Φρύνο, τον βάτραχο, που ήταν λυπημένος και ολομόναχος, πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα καλά.

Ο διαγωνισμός ξεκινά, βγαίνουν οι ακροβάτες ποντικοί, βγαίνει το ευλύγιστο φίδι, βγαίνει η ταλαντούχα πάπια, βγαίνει κι άλλοι λίγοι. Κι όλους τους ζηλεύει ο Φρύνος, σε όλους βλέπει ένα ταλέντο, κάτι καλό. Και σαν όλους θέλει να γίνει. Κι όταν κάποια στιγμή όλοι στράφηκαν στον Φρύνο που δεν είχε διαγωνιστεί, η ιστορία του διαγωνισμού θα πάρει μια άλλη τροπή…

Με ρεαλισμό και πολύ χιούμορ, ο Φρύνος είναι ένα ακόμα picture book για τη χαμηλή αυτοπεποίθηση, την απουσία πίστης στον εαυτό και τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες για χαμηλές πτήσεις, όμως τα υλικά που χρησιμοποιεί σε εικονογράφηση, λόγο, ρυθμό και χαρακτήρα γραφής είναι εξαιρετικά όμορφα, ενώ το χιούμορ και ο παράγοντας τύχη, κάνουν το βιβλίο ένα από τα ξεχωριστά της χρονιάς.Κάπως έτσι παύει να είναι αυτό που προείπα, “άλλο ένα βιβλίο”.

Πολύ όμορφη έκδοση στο σύνολό της.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ο Φρύνος έχει ταλέντο
Τίτλος πρωτοτύπου: Toad has talent
Συγγραφέας: Richard Smythe
Εικονογράφηση: Richard Smythe
Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο, Ιούνιος 2018
Απόδοση: Αντώνης Λαμπρινός, Στέλιος Λαμπρινός
Υπεύθυνη έκδοσης: Ασπασία Μπουλαμάτση
Σελιδοποίηση: Σοφία Ζώρα
Επιμέλεια: Αμαλία Ζουμπουλάκη
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 23,5 Χ 27,6
ISBN: 978-618-83091-1-1